2.12. Setsuuri ja glögimarinoidut hedelmät

Setsuuri

  • 1 dl vettä
  • 60 g hiivaa
  • 4 dl maitoa
  • 1 dl siirappia
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1,5 tl kuminaa
  • 1,5 tl jauhettua fenkolia
  • 1,5 tl jauhettua anista
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 2,5 dl ruissihtijauhoja
  • 125 g sulaa voita
  • 1,2 l vehnäjauhoja

Lämmitä vesi ja maito kädenlämpöiseksi. Murenna mukaan hiiva. Laita yleiskoneeseen ja lisää mukaan siirappi, fariinisokeri ja mausteet sekä ruisjauhot. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja sula voi ohuena nauhana. Kun taikina on hyvin sekoittunut, laita se voideltuihin leipävuokiin ja anna kohota liinan alla puoli tuntia. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Valele leipää puolessavälissä ja lopuksi seoksella, jossa on 1 dl vettä ja 1 dl siirappia.

Glögimarinoitu hedelmä-marjasalaatti ja jogurttivaahtoa

  • 1,5 dl punaista glögiä
  • 1 dl sokeria
  • 1 kanelitanko ja vaniljatanko
  • hedelmiä (esim. 2 appelsiinia ja viinirypäleitä)
  • 1 dl pakastemustikoita
  • 1 dl pakastevadelmia
  • 1 dl mustaherukoita

Laita glögi, sokeri ja kaneli sekä vaniljatanko kattilaan. Hauduta niitä noin 5 minuuttia tai kunnes sokeri on kunnolla liuennut seokseen. Anna jäähtyä. Kuori ja pilko appelsiini. Halkaise viinirypäleet ja sekoita keskenään marjojen kanssa. Kaada glögiliemi mukaan ja sekoita varovaisesti. Anna marinoitua vähintään 2 tuntia.

Jogurttivaahto

  • 3 dl valutettua, tai kreikkalaista jogurttia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 rkl tomusokeria
  • 1 tl kanelia

Laita valutettu jogurtti, kaneli ja tomusokeri kulhoon. Vatkaa hyvin sekaisin. Vispaa kerma joukkoon ohuena nauhana sähkövispilää käyttäen. Kun seos on vaahtomaista on se valmis. Tarjoile glögihedelmien kera.

Lue myös:

    Uusimmat