Kurpitsasosekeitto
- 500 g kurpitsaa
- 1 sipuli
- pala pasternakkaa
- pala juuriselleriä
- 2 valkosipulinkynttä
- 0,5 tl muskottia
- 2 tl currya
- tilkka öljyä
- 1 l kana/kasvislientä
- 2 dl kuohu- tai ruokakermaa
- suolaa
Kuori ja paloittele kurpitsa, sipuli, valkosipulinkynnet sekä juurekset. Kuullota niitä öljytilkassa kattilassa mausteiden kanssa, jonka jälkeen lisää kanaliemi. Keitä niin kauan, että kaikki raaka-aineet ovat kypsiä. Soseuta keitto ja lisää kerma. Kiehauta, tarkista maku ja tarjoa esim. paahdettujen leipäkrutonkien kanssa.
Uunibanaanit
- 2 banaania
- 1 dl siirappia
- 1 dl pähkinärouhetta
- 0,5 l nougatjäätelöä
Halkaise banaanit pituussuunnassa kuorineen. Sekoita siirappi ja pähkinärouhe. Levitä seos banaanipuolikkaiden päälle. Gratinoi banaanit 200 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia. Tarjoile jäätelön kera.
Reseptit: Alex Nurmi