2.10. Kurpitsasosekeitto ja uunibanaanit

Kurpitsasosekeitto

  • 500 g kurpitsaa
  • 1 sipuli
  • pala pasternakkaa
  • pala juuriselleriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0,5 tl muskottia
  • 2 tl currya
  • tilkka öljyä
  • 1 l kana/kasvislientä
  • 2 dl kuohu- tai ruokakermaa
  • suolaa

Kuori ja paloittele kurpitsa, sipuli, valkosipulinkynnet sekä juurekset. Kuullota niitä öljytilkassa kattilassa mausteiden kanssa, jonka jälkeen lisää kanaliemi. Keitä niin kauan, että kaikki raaka-aineet ovat kypsiä. Soseuta keitto ja lisää kerma. Kiehauta, tarkista maku ja tarjoa esim. paahdettujen leipäkrutonkien kanssa.

Uunibanaanit

  • 2 banaania
  • 1 dl siirappia
  • 1 dl pähkinärouhetta
  • 0,5 l nougatjäätelöä

Halkaise banaanit pituussuunnassa kuorineen. Sekoita siirappi ja pähkinärouhe. Levitä seos banaanipuolikkaiden päälle. Gratinoi banaanit 200 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia. Tarjoile jäätelön kera.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat