19.7. Täytetyt ohukaiset

Julkaistu 19.07.2005 01:00(Päivitetty 19.07.2005 12:45)

Ohukaiset

Fetatätteiset ohukaisetFetatätteiset ohukaisetMTV

  • ½ l maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl jauhoja
  • 3 rkl öljyä
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl sokeria

Sekoita taikina hyvissä ajoin, noin puoli tuntia ennen lettujen paistamista, jotta jauhot turpoavat. Paista ohukaiset käytön mukaan. Täytä erilaisilla makeilla tai suolaisilla täytteillä.

Fetasalaatti

  • 200 g fetajuustoa
  • 1 sipuli
  • 1 tomaatti
  • 50 g kurkkua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl öljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • mustapippuria
  • basilikaa
  • oreganoa

Leikkaa fetajuusto, sipuli, tomaatti ja kurkku peniksi kuutioiksi ja sekoita ne keskenään. Mausta pippurilla, basilikalla, leikatulla valkosipulilla ja oreganolla. Kostuta öljyllä ja sitruunan mehulla. Revi lehtisalaattia lautaselle ja tarjoa fetasalaatti sen päällä tai ohukaisen täytteenä.

Tonnikalatahna

Tonnikalatäytteiset ohukaisetTonnikalatäytteiset ohukaisetMTV

  • 1 prk tonnikalaa hiutaleina
  • ½ prk smetanaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • persiljaa

Sekoita tonnikala, smetana ja tomaattipyree keskenään. Leikkaa persiljaa pieneksi hakkeeksi ja lisää tahnaan. Syö leivän päällä tai lettujen täytteenä.

Mansikkarahka

Mansikkatäytteiset ohukaisetMansikkatäytteiset ohukaisetMTV

  • 1 dl maitorahkaa
  • 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • ½ l mansikoita

Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita rahkan kanssa. Leikkaa mansikat siivuiksi ja sekoita rahkan kanssa. Makeuta tarpeen mukaan.Tarjoa sellaisenaan tai lettujen täytteenä. Voit maustaa myös vaikkapa vaahterasiirapilla.

Reseptit: Sami Garam

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle