19.7. Täytetyt ohukaiset

Ohukaiset

  • ½ l maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl jauhoja
  • 3 rkl öljyä
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl sokeria

Sekoita taikina hyvissä ajoin, noin puoli tuntia ennen lettujen paistamista, jotta jauhot turpoavat. Paista ohukaiset käytön mukaan. Täytä erilaisilla makeilla tai suolaisilla täytteillä.

Fetasalaatti

  • 200 g fetajuustoa
  • 1 sipuli
  • 1 tomaatti
  • 50 g kurkkua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl öljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • mustapippuria
  • basilikaa
  • oreganoa

Leikkaa fetajuusto, sipuli, tomaatti ja kurkku peniksi kuutioiksi ja sekoita ne keskenään. Mausta pippurilla, basilikalla, leikatulla valkosipulilla ja oreganolla. Kostuta öljyllä ja sitruunan mehulla. Revi lehtisalaattia lautaselle ja tarjoa fetasalaatti sen päällä tai ohukaisen täytteenä.

Tonnikalatahna

  • 1 prk tonnikalaa hiutaleina
  • ½ prk smetanaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • persiljaa

Sekoita tonnikala, smetana ja tomaattipyree keskenään. Leikkaa persiljaa pieneksi hakkeeksi ja lisää tahnaan. Syö leivän päällä tai lettujen täytteenä.

Mansikkarahka

  • 1 dl maitorahkaa
  • 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • ½ l mansikoita

Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita rahkan kanssa. Leikkaa mansikat siivuiksi ja sekoita rahkan kanssa. Makeuta tarpeen mukaan.Tarjoa sellaisenaan tai lettujen täytteenä. Voit maustaa myös vaikkapa vaahterasiirapilla.

Reseptit: Sami Garam

Lue myös:

    Uusimmat