19.2.04 Hernekeitto ja sinappimousse (4 annosta)

Hernekeitto

2 pss pakasteherneitä
1 peruna
1 sipuli
5 dl kanalientä
2 dl kermaa tai maitoa
suolaa ja pippuria
1 laakerinlehti

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna. Kuullota sipuli, laakerinlehti ja peruna öljyssä, lisää kanaliemi ja keitä kunnes jäljellä on 2/3 keittoa. Lisää kerma ja keitä kasaan pari minuuttia. Kaada joukkoon sulaneet pakasteherneet ja kiehauta. Siirrä keitto tehosekoittimeen, poista laakerinlehti ja soseuta. Tarkista maku.

Sinappimousse

5 rkl karkeaa dijon-sinappia
2 dl ranskankermaa
suolaa
sokeria & pippuria
8 hapankorppua

Vaahdota ranskankerma, mausta se sinapilla, suolalla, sokerilla ja pippurilla. Laita moussea hapankorppuviipaleiden väliin ja tarjoa se hernekeiton kanssa.

Resepti: Samuli Wirgentius

Lue myös:

    Uusimmat