Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

19.12. Roseepippurigraavilohi, jääkellarinlohi ja tuorejuusto-kylmäsavulohirullat

Julkaistu 19.12.2007 08:06(Päivitetty 19.12.2007 08:27)

Roseepippurigraavilohi:

  • 1 kg lohifileetä
  • noin 1,5 dl karkeaa merisuolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl rosepippuria
  • 10 tillinoksaa
  • (tilkka konjakkia)

Puhdista lohifileestä kylkiruodot ja rustot. Ripottele pellin tai astian pohjalle karkeaa merisuolaa. Aseta lohifilee astiaan nahkapuoli suolaa päin. Murskaa rosepippurit kevyesti huhmareessa. Murskaa tillinoksia hieman veitsen lappeella. Pyyhi kalan pinta halutessasi konjakilla. Ripottele suola ja rosepippurit lohen pintaan tasaisesti. Ripottele pinnalle myös sokeri ja aseta tillinoksat kalan päälle. Aseta pinnalle voipaperi ja kevyt paino, esim. lautanen. Anna kalan graavaantua kylmässä mieluummin puolitoista vuorokautta. Poista pinnalta paino, pyyhi ylimääräiset mausteet pois kalan pinnalta ja siivuta kala ohuesti tarjolle.

Jääkellarinlohi

  • 1 kg lohifileetä
  • 1 l vettä
  • 80 g merisuolaa
  • 50 g sokeria

Kiehauta vesi, sokeri ja suola keskenään. Anna jäähtyä ja laita lohenpala liemeen kahdeksi, kolmeksi päiväksi. Valuta filee ja nauti graavilohen tapaan. Kala säilyy liemessä noin 4 vuorokautta.

Tuorejuusto-kylmäsavulohirullat

  • 250 g kylmäsavulohta siivutettuna
  • 2 dl tuorejuustoa
  • 2 tl piparjuuritahnaa
  • 1 sitruuna
  • 1 nippu ruohosipulia
  • suolaa ja valkopippuria
  • salaattia koristeeksi

Sekoita tuorejuustoon raastettu sitruunan kuori ja purista mukaan mehu. Hienonna ruohosipuli ja lisää joukkoon piparjuuritahnan kera. Mausta seos suolalla ja valkopippurilla. Levitä lohiviipaleet limittäin kelmun päälle. Levitä tuorejuusto levitettä lohen päälle ja rullaa kääretortun lailla rullalle. Sulje kelmun avulla tiukaksi pötköksi. Laita hetkeksi pakkaseen kohmettumaan. Leikkaa tangosta muutaman sentin viipaleita.

Lisää aiheesta:

Rinnat pitää tutkia joka kuukausi – näin teet sen oikein kotonaTämän ikäisenä kuultu musiikki on sinulle merkityksellisintä – suuri suomalaistutkimus selvittiPitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipideIso osa lapsista jää harrastusten ulkopuolelle – yksi ryhmä korostuuSami Sykkö nimeää suomalaisten muotimerkkien helmasynninMarcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:50
    Syöpä

    Rinnat pitää tutkia joka kuukausi – näin teet sen oikein kotona

  • 17:27
    Musiikki

    Tämän ikäisenä kuultu musiikki on sinulle merkityksellisintä – suuri suomalaistutkimus selvitti

  • 17:24
    Ruoka

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • 15:07
    Lapset

    Iso osa lapsista jää harrastusten ulkopuolelle – yksi ryhmä korostuu

  • 12:52
    Muotimaailma

    Sami Sykkö nimeää suomalaisten muotimerkkien helmasynnin