19.11. Karpalojäädyke ja kinuskikastike

Karpalojäädyke

  • 3 keltuaista
  • 1,5 dl sokeria
  • 4 dl kuohukermaa
  • 4 dl karpaloita
  • 1 prk vaniljalalla maustettua rahkaa

Vaahdota keltuaiset ja sokerit kuohkeaksi. Vaahdota myös kuohukerma erikseen. Sekoita karpalot ja rahka kulhossa. Yhdistä kerma- ja keltuaisvaahto keskenään. Lisää se lopuksi varovasti sekoittaen karpalo-rahkaseokseen. Kaada seos jäädykevuokaan ja pakasta yön yli. Tarjoile jäädyke kuuman kinuskikastikkeen kanssa.

Kinuskikastike

  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl voita

Sulata fariinisokeri kattilassa ja lisää kuumaan seokseen kerma. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 5 min ajan kunnes seos alkaa suurustua. Lisää lopuksi voi ja nosta kattila liedeltä. Kaada kuumaa kastiketta jäädykkeen päälle.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat