18.6. Mansikkakakku

Mansikkakakku

  • Taikina:
  • 150 g pehmeää voita
  • 1,75 dl sokeria
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 appelsiinin raastettu kuori puolikkaan appelsiinin mehu
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl mantelilastuja
  • Täyte:
  • 2 l mansikoita
  • 4 dl kuohukermaa
  • 100 g vaniljalla maustettua tuorejuustoa
  • puolikkaan appelsiinin mehu
  • 0,5-1 dl sokeria
  • tuoretta minttua
  • paahdettuja mantelilastuja

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe, kananmunat sekä appelsiinin mehu sekä raastettu kuori. Sekoita joukkoon myös mantelilastut. Kaada taikina halkaisijaltaan n. 20 cm olevaan irtopohjavuokaan. Paista pohjaa 175 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se juuston joukkoon. Mausta sokerilla ja appelsiinimehulla. Viipaloi mansikat ja sekoita puolet puoleen kerma-juustoseokseen. Levitä seos kakkupohjalle ja nosta päälle kakun toinen puoli. Levitä loppu kerma-juustoseos kakun päälle ja reunoilla ja koristelle mansikoilla sekä tuoreella mintulla ja mantelilastuilla.

Resepti: Teresa Välimäki

Lue myös:

    Uusimmat