18.5. Latva-artisokkaa sitruuna-voisulalla ja artisokka-pekonipasta

Latva-artisokkaa ja sitruuna-voisulaa

  • 1-2 kpl latva-artisokkaa per ruokailija
  • vettä
  • sitruunamehua tai etikkaa
  • suolaa
  • 200-400 g voita

Taita pöydän kulmaa vasten artisokkien varret irti. Älä leikkaa, muuten mukaan jää kovia kuituisia osia. Leikkaa saksilla tai terävällä veitsellä artisokkien uloimmat lehdet ja pese artisokat huolellisesti reilussa vedessä. Keitä artisokat runsaassa suolalla ja sitruunalla tai etikalla maustetussa vedessä. Happo säilyttää paremmin vihanneksen vihreän värin. Älä keitä artisokkia alumiinikattilassa sillä se mustuttaa ne. Keitä artisokkia noin 30 minuuttia tai kunnes lehtien tyviosa on pehmeä. Sulata voi ja raasta joukkoon sitruunan kuori. Nauti artisokan lehdet yksi kerrallaan voisulaan kastettuna. Lehdistä syödään vain sen pehmeä alaosa. Kun jäljellä on enää artisokan pohja, poista siitä helposti irtoavat höytyvät ja nauti pohja lehtien tapaan voisulan kera.

Artisokka-pekonipasta

  • 300 g pekonia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 4 latva-artisokan pohjaa
  • 2 dl kermaa
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 400 g spagettia

Kuutioi pekoni ja sipulit. Kuullota niitä pannulla hetki. Kuutioi latva-artisokanpohjat ja lisää ne pannulle. Kaada joukkoon kerma, anna kiehahtaa nopeasti ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunan mehulla. Tarjoile keitetyn spagetin kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat