Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

18.5. Latva-artisokkaa sitruuna-voisulalla ja artisokka-pekonipasta

Julkaistu 18.05.2007 00:00

Latva-artisokkaa ja sitruuna-voisulaa

  • 1-2 kpl latva-artisokkaa per ruokailija
  • vettä
  • sitruunamehua tai etikkaa
  • suolaa
  • 200-400 g voita

Taita pöydän kulmaa vasten artisokkien varret irti. Älä leikkaa, muuten mukaan jää kovia kuituisia osia. Leikkaa saksilla tai terävällä veitsellä artisokkien uloimmat lehdet ja pese artisokat huolellisesti reilussa vedessä. Keitä artisokat runsaassa suolalla ja sitruunalla tai etikalla maustetussa vedessä. Happo säilyttää paremmin vihanneksen vihreän värin. Älä keitä artisokkia alumiinikattilassa sillä se mustuttaa ne. Keitä artisokkia noin 30 minuuttia tai kunnes lehtien tyviosa on pehmeä. Sulata voi ja raasta joukkoon sitruunan kuori. Nauti artisokan lehdet yksi kerrallaan voisulaan kastettuna. Lehdistä syödään vain sen pehmeä alaosa. Kun jäljellä on enää artisokan pohja, poista siitä helposti irtoavat höytyvät ja nauti pohja lehtien tapaan voisulan kera.

Artisokka-pekonipasta

  • 300 g pekonia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 4 latva-artisokan pohjaa
  • 2 dl kermaa
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa
mustapippuria
  • 400 g spagettia
  • Kuutioi pekoni ja sipulit. Kuullota niitä pannulla hetki. Kuutioi latva-artisokanpohjat ja lisää ne pannulle. Kaada joukkoon kerma, anna kiehahtaa nopeasti ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunan mehulla. Tarjoile keitetyn spagetin kanssa.

    Reseptit: Alex Nurmi

    Lisää aiheesta:

    Voiko Suomeen iskeä pahin influenssa kymmeneen vuoteen? Virusmuunnos huolettaa maailmallaEnnennäkemätön jauheliha kauppoihinVaroitus: Älä polta tätä kynttilää!Kelan linjaus nosti tunteet pintaan – näin isoissa yrityksissä suhtaudutaan etätöihinTalven trendikengissä voi piillä vaara – tämän toimenpiteen suutari tekisiTutkimus paljasti salakavalan sokeri-ilmiön – korostuu erityisesti pienituloisilla
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 18:58
      Influenssa

      Voiko Suomeen iskeä pahin influenssa kymmeneen vuoteen? Virusmuunnos huolettaa maailmalla

    • 16:57
      Ruoka

      Ennennäkemätön jauheliha kauppoihin

    • 14:52
      Takaisinvedot

      Varoitus: Älä polta tätä kynttilää!

    • 14:09
      Etätyö

      Kelan linjaus nosti tunteet pintaan – näin isoissa yrityksissä suhtaudutaan etätöihin

    • 11:59
      Kengät

      Talven trendikengissä voi piillä vaara – tämän toimenpiteen suutari tekisi