18.4. Merimiespihvi ja marjainen murupaistos

Merimiespihvi

  • 800 g naudan sisäpaistia
  • voita paistamiseen
  • 10-13 kiinteämaltoista perunaa
  • 2 sipulia
  • 4-6 dl voimakasta lihalientä
  • 3 dl olutta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • voinokareita

Leikkaa liha, perunat ja sipulit ohuiksi viipaleiksi. Paista lihoihin nopeasti väri molemmin puolin voissa pannulla. Kuumenna lihaliemi ja voitele uunivuoka voilla tai tilkalla ruokaöljyä. Asettele vuoan pohjalle kerros perunaviipaleita ja päälle sipulia sekä lihaviipaleita. Jauha päälle mustapippuria myllystä ja lisää myös ripaus suolaa. Täytä pata kerroksittain, laita päällimmäiseksi perunaviipaleita. Kaada lihaliemi ja olut pataan. Laita pinnalle muutama voinokare. Nosta vuoka 225-asteiseen uuniin puoleksi tunniksi. Peitä pata sitten kannella tai foliolla ja alenna uunin lämpö 150 asteeseen. Anna muhia kaksi tuntia. Tarkista välillä liemen määrä ja lisää tarvittaessa kuumaa vettä. Älä lisää kuitenkaan liikaa, jotta ruoasta ei tule keittoa. Tarjoile merimiespihvi ruisleivän kanssa.

Marjainen murupaistos

  • n. 500 g marjoja
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • Muru:
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 3 rkl sokeria
  • 0,5 dl pähkinärouhetta
  • 100 g voita

Valmista muruseos. Sekoita kulhossa jauhot, kaurahiutaleet, sokeri ja pähkinät. Nypi joukkoon pehmeä voi. Sekoita perunajauhot ja fariinisokeri marjojen joukkoon. Kaada marjat uunivuokaan. Ripottele päälle muruseos ja paista 225 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat