Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

18.12.2003 Ranskalainen sipulikeitto

Julkaistu 18.12.2003 13:00

Joulukiireiden keskellä maistuu ranskalainen sipulikeitto. Sen voi hauduttaa vaikka edellispäivänä ja lämmittää ja kuorruttaa seuraavina päivinä tarpeen mukaan sopivan määrän. Leikkaa sipulit viipaleiksi terävällä veitsellä, mandoliinilla, tai yleiskoneen viipalointiterällä.

Ranskalainen sipulikeitto

SipulikeittoSipulikeittoCopyright MTV Oy 2003

600-700 g sipulia (viipaloituna runsas 1 l)
2 rkl voita
2 rkl öljyä
1 tl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
n. 2 l lihalientä (kuutiosta tai fondista)
1/2 dl sitruunamehua tai 1 dl valkoviiniä
suolaa
mustapippuria myllystä
(tilkka konjakkia)

seka- tai vehnäleipää viipaleina tai kuutioina
juustoraastetta

1. Kuori sipulit ja kuutioi ne ohuiksi.
2. Valmista keitto paksupohjaisessa isossa kattilassa. Anna voinokareen ja öljyn kuumeta, lisää sipulit ja anna hautua miedohkolla lämmöllä n. 15 min.kannen alla.
3. Ota kansi pois ja ripottele joukkoon sokeri, sekoita ja anna kullottua kullankeltaisiksi mutta ei varsinaisesti ruskistua. Ripottele välillä sekaan myös jauhot ja kullota kaiken kaikkiaan 30-40 minuuttia.
4. Kaada sekaan valkoviini, jos käytät sitä sekä kuuma lihaliemi. Anna porista hiljalleen 1-1,5 tuntia. Mausta sitruunamehulla, jos et käyttänyt valkoviiniä, suolalla tarpeen mukaan ja mustapippurilla sekä halutessasi konjakkilorauksella. Saat hyvää keittoa lyhyemmilläkin ajoilla, mutta makua on huomattavasti parempi, kun sipulia ja keittoa jaksaa hauduttaa pitkään.
5. Voit tarjota juustolla kuorrutetut leipäviipaleet erikseen. Tai jaa keitto kuumana uuninkestäviin annoskulhoihin tai lautasiin, nosta päälle paahdettu leipäviipale tai leipäkuutioita ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Kuorruta hetki kuumassa uunissa tai grillivastuksen alla. 6. Jälkiruuaksi maistuu esim. pannari, jäätelö tai jogurtti suomalaisen mansikkasoseen kanssa.


Lisää aiheesta:

Näin maalaavat Beebrahimovic ja Beemu Pukki! Suomalaistutkija opetti kimalaiset pelaamaan jalkapalloaLaihdutuslääkkeissä huolestuttava trendiMoni luulee, että Gore-Tex-vaatetta ei saa pestä – asia on päinvastoinHaaveiletko upeasta sormuksesta? Jalokiven hinta perustuu neljään kriteeriinRuotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"Tilasitko nämä kengät Sheinistä? Ota pois käytöstä!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 21:35
    Kevennykset

    Näin maalaavat Beebrahimovic ja Beemu Pukki! Suomalaistutkija opetti kimalaiset pelaamaan jalkapalloa

  • 20:06
    Painonhallinta

    Laihdutuslääkkeissä huolestuttava trendi

  • 19:50
    Vaatteet

    Moni luulee, että Gore-Tex-vaatetta ei saa pestä – asia on päinvastoin

  • 18:55
    Jalokivet

    Haaveiletko upeasta sormuksesta? Jalokiven hinta perustuu neljään kriteeriin

  • 17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"