Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

18.12.2003 Ranskalainen sipulikeitto

Julkaistu 18.12.2003 13:00

Joulukiireiden keskellä maistuu ranskalainen sipulikeitto. Sen voi hauduttaa vaikka edellispäivänä ja lämmittää ja kuorruttaa seuraavina päivinä tarpeen mukaan sopivan määrän. Leikkaa sipulit viipaleiksi terävällä veitsellä, mandoliinilla, tai yleiskoneen viipalointiterällä.

Ranskalainen sipulikeitto

Sipulikeitto
SipulikeittoCopyright MTV Oy 2003

600-700 g sipulia (viipaloituna runsas 1 l)
2 rkl voita
2 rkl öljyä
1 tl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
n. 2 l lihalientä (kuutiosta tai fondista)
1/2 dl sitruunamehua tai 1 dl valkoviiniä
suolaa
mustapippuria myllystä
(tilkka konjakkia)

seka- tai vehnäleipää viipaleina tai kuutioina
juustoraastetta

1. Kuori sipulit ja kuutioi ne ohuiksi.
2. Valmista keitto paksupohjaisessa isossa kattilassa. Anna voinokareen ja öljyn kuumeta, lisää sipulit ja anna hautua miedohkolla lämmöllä n. 15 min.kannen alla.
3. Ota kansi pois ja ripottele joukkoon sokeri, sekoita ja anna kullottua kullankeltaisiksi mutta ei varsinaisesti ruskistua. Ripottele välillä sekaan myös jauhot ja kullota kaiken kaikkiaan 30-40 minuuttia.
4. Kaada sekaan valkoviini, jos käytät sitä sekä kuuma lihaliemi. Anna porista hiljalleen 1-1,5 tuntia. Mausta sitruunamehulla, jos et käyttänyt valkoviiniä, suolalla tarpeen mukaan ja mustapippurilla sekä halutessasi konjakkilorauksella. Saat hyvää keittoa lyhyemmilläkin ajoilla, mutta makua on huomattavasti parempi, kun sipulia ja keittoa jaksaa hauduttaa pitkään.
5. Voit tarjota juustolla kuorrutetut leipäviipaleet erikseen. Tai jaa keitto kuumana uuninkestäviin annoskulhoihin tai lautasiin, nosta päälle paahdettu leipäviipale tai leipäkuutioita ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Kuorruta hetki kuumassa uunissa tai grillivastuksen alla. 6. Jälkiruuaksi maistuu esim. pannari, jäätelö tai jogurtti suomalaisen mansikkasoseen kanssa.


Lisää aiheesta:

Muutos äitiyspakkaukseen: Tässä tapauksessa voit saada pakkauksen lisäksi rahaa1,3 miljardia euroa – Turusta lähtee maailmalle luksusristeilijän arvosta ehkäisyä joka vuosiHelsinkiläisnuorten ostama lounasruoka voi pöyristyttääAntibioottiresistenssi kytkeytyy miljooniin kuolemiin joka vuosiSaako pyörän valo vilkkua? Nyt puhuu poliisiPieni haava johti kaikkien raajojen amputointiin – näin Suomen ensimmäisen käsisiirteen saanut Arja voi nyt
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 10:40
    Lifestyle

    Muutos äitiyspakkaukseen: Tässä tapauksessa voit saada pakkauksen lisäksi rahaa

  • 08:12
    Ehkäisy

    1,3 miljardia euroa – Turusta lähtee maailmalle luksusristeilijän arvosta ehkäisyä joka vuosi

  • 06:29
    Ruoka

    Helsinkiläisnuorten ostama lounasruoka voi pöyristyttää

  • 00:15
    Sairaudet ja taudit

    Antibioottiresistenssi kytkeytyy miljooniin kuolemiin joka vuosi

  • Eilen19:21
    Pyöräily

    Saako pyörän valo vilkkua? Nyt puhuu poliisi