17.12. Lipeäkalaa, herneitä ja valkokastiketta

  • 800 g lipeäkalaa
  • 30 g vehnäjauhoja
  • 30 g voita
  • 5 dl maitoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 3 dl pakasteherneitä
  • 10 perunaa
  • tilliä
  • rouhittua maustepippuria
  • voita voisulaa varten

Liota lipeäkalaa yön yli kylmässä vedessä. Lämmitä maito kattilassa. Sulata voi toisessa kattilassa ja lisää mukaan vehnäjauhot. Kypsennä hetki, älä ruskista. Lisää mukaan maito vähitellen kokoajan vispaten. Kun kastike on tasaista, vähennä lämpöä ja hauduta sitä välillä sekoittaen 15 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla ja valkopippurilla. Valuta lipeäkala ja leikkaa se tarvittaessa annos paloiksi. Aseta kala hautumaan suolattuun veteen noin 15 minuutiksi. Vesi ei saa kiehua kovaa, koska silloin kala hajoaa. Nosta kala varovasti liinan kautta tarjoiluastiaan. Tarjoile lipeäkala valkokastikkeen, voisulan, keitettyjen herneiden sekä tilli-perunoiden ja rouhitun maustepippurin kera.

Lue myös:

    Uusimmat