Mainos

17.12. Lipeäkalaa, herneitä ja valkokastiketta

  • 800 g lipeäkalaa
  • 30 g vehnäjauhoja
  • 30 g voita
  • 5 dl maitoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 3 dl pakasteherneitä
  • 10 perunaa
  • tilliä
  • rouhittua maustepippuria
  • voita voisulaa varten

Liota lipeäkalaa yön yli kylmässä vedessä. Lämmitä maito kattilassa. Sulata voi toisessa kattilassa ja lisää mukaan vehnäjauhot. Kypsennä hetki, älä ruskista. Lisää mukaan maito vähitellen kokoajan vispaten. Kun kastike on tasaista, vähennä lämpöä ja hauduta sitä välillä sekoittaen 15 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla ja valkopippurilla. Valuta lipeäkala ja leikkaa se tarvittaessa annos paloiksi. Aseta kala hautumaan suolattuun veteen noin 15 minuutiksi. Vesi ei saa kiehua kovaa, koska silloin kala hajoaa. Nosta kala varovasti liinan kautta tarjoiluastiaan. Tarjoile lipeäkala valkokastikkeen, voisulan, keitettyjen herneiden sekä tilli-perunoiden ja rouhitun maustepippurin kera.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.