17.11.2003 Appelsiini-suklaavaahto ja naudan paistia tonnikalakastikkeella

1 dl vettä
200 g tummaa suklaata
1 tl raastettua appelsiinin kuorta
2 keltuaista
2 valkuaista
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 appelsiini
2 rkl pähkinärouhetta

1. Kuumenna kattilassa vesi ja suklaa kiehuvaksi, älä polta pohjaan. Lisää raastettu appelsiinin kuori ja keltuaiset ohuena nauhana. Sekoita hyvin koko ajan. Jäähdytä seos.
2. Kuori ja paloittele appelsiini.
3.Sekoita tuorejuusto suklaaseokseen.
4. Vaahdota valkuaiset ja sekoita vaahto jäähtyneeseen suklaamassaan.
5. Laita tarjoilumaljojen pohjalle muutamia appelsiinipaloja ja kaada suklaaseos päälle. Jäähdytä jääkaapissa. Koristele ennen tarjoilua pähkinärouheella

Naudan paistia tonnikalakastikkeella

1 kg naudan kulma- tai sisäpaistia
vettä
1 laakerinlehti
pala porkkanaa
pala sipulia
n. 10 maustepippuria
suolaa

tonnikalakastike:

2 prk tonnikalaa tomaattikastikkeessa
1 dl lihalientä
1 ruukku ruohosipulia
1 rkl sitruunan mehua
1-2 valkosipulinkynttä
1-2 dl ranskankermaa
2-4 tippaa tabaskoa
pippuria ja suolaa

1. Puhdista lihasta kalvot ja laita liha kiehuvaan veteen. Vettä ei tarvitse olla, kuin sen verran, että liha peittyy. Poista muodostunut vaahto. Lisää muut mausteet, paitsi suola.
2. Anna lihan kiehua kannen alla hiljaisella lämmöllä noin 1,5 tuntia, lisää kypsennyksen loppuvaiheessa suola.
3. Ota liha vedestä ja kääri se voipaperin ja folion sisään vetäytymään. Anna lihan vetäytyä ainakin 15 minuuttia. Leikkaa vetäytynyt liha ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa tonnikalakastikkeen kanssa.
4. Valuta tonnikaloista vesi pois. Hienonna ruohosipuli ja valkosipuli. Sekoita kaikki aineet keskenään. Tarkista maku, mausta suolalla, pippurilla ja tabaskolla.


Lue myös:

    Uusimmat