Mainos

16. Tornitalo Kihnussa

Kohde: Kihnu 1 A, 00980 Helsinki (paritalo 120m2)
Budjetti: 5000€
Asunnon hinnan arviointi alueen keskiarvon mukaan: 415 000€
Arviointi stailauksen jälkeen: 430 000€
Myyntihinta: asunto on myynnissä

Marjukka lähti siskonsa talonrakennusprojektiin mukaan, minkä seurauksena nousi upea kivinen paritalo Helsingin Ramsinrantaan. Sisko on perheineen muuttamassa pois ja Marjukkakin muuttaisi mielellään keskustaan. Stina, Katja ja Tatu pohtivat millaista stailausta uudehko asunto kaipasi. Katja vei muista voiton Tornitalon raikkaalla stailaussuunnitelmalla.

Kuvassa olohuone ennen stailausta.

Mitä viehättävin jäänsininen kivitalo! Sisääntulokerros koostuu kahden kerroksen korkuisesta olohuoneesta, keittiöstä sekä ruokailutilasta, josta on uloskäynti hulppealle terassille. Olohuonetila tuntuu tukkoiselta kohtuuttoman suurikokoisten huonekalujen vuoksi. Sohvan sijoittelu jaottelee tilaa harmittavasti.

Yläkerrasta löytyvät makuuhuone, pesutilat ja aula, jonka käyttötarkoitus on hieman epäselvä. Makuuhuoneessa oleva televisio on sijoitettu parvekkeen oven eteen. Päättelen, ettei parveketta juurikaan käytetä.

Kellarikerroksessa on tilava kodinhoitohuone ja varastotila, jonka pinnat ovat jääneet vaille pintamateriaaleja. Lattiassa on laskua useaan suuntaan. Piirustuksista selviääkin, että suunnitteluvaiheessa tähän tilaan on ollut tarkoitus tehdä saunaosasto. Kellarin harkkoseinäinen varastotila luo asuntoon keskeneräisen tunnelman.

Koska asunnossa on jo pesutilat, päätän tehdä kellarihuoneesta vierashuoneen.

Lähes koko 5 000 euron budjetti käytetään tuon kellarihuoneen pintojen rakentamiseen. Toteutuksen tekevät ongelmalliseksi lattiassa olevat laskut. Mikäli lattiaan haluttaisiin asentaa laminaatti tai parketti, lattia pitäisi koolata kauttaaltaan. Koska se on turhan suuri työ budjettiin verrattuna, Katja päätti maalauttaa lattian siistiksi.

Seinät sekä katto levytetään ja tilaan asennetaan muutama pistorasia sekä kattovalaisimia. Seinät ja katto maalataan Tikkurilan silkinhimmeällä, sävyttämättömällä, kirkkaanvalkoisella sisämaalilla.

Omistajan oma toive oli, että uuden huoneen lattiaan asennetaan muovimatto. Päätätettiin tehdä niin, koska se mahtuu vielä budjettiin. Vaaleanharmaa matto jatkaa kodinhoitohuoneen lattian sävyä.

Huoneeseen tuotiin yläkerran aulasta vuode ja tila sisustetaan vierashuoneeksi. Pitkähkön huoneen perälle asennettiin hyllyjä kausitavaran säilytystä varten. Viereinen kodinhoitohuone somistettiin pehmein, vedenvärisin tekstiilein houkuttelevaksi ja yläkaapiston alle asennettiin pitkä työvalo.

Olohuoneesta poistettiin suurikokoinen televisio ja tumma, korkea vitriinikaappi. Tilalle ripustettiin upea Don Goffon maahantuoma kangastaulu, joka korostaa olohuoneen korkeutta ja antaa samalla tilaa upealle kaakelitakalle. Sohvaryhmä käännettiin, jotta tila avautuu keittiöön ja ruokailutilaan päin. Tilaan tuotiin keveitä, valkoisia pöytiä Iskun valikoimasta sekä hauskoja valaisimia Ikeasta. Muhkea petroolinsininen matto on Iskusta ja koristetyynyt Ikeasta. Muu rekvisiitta on Marjukan omaa esineistöä.

Yläkerran aulaan siirrettiin viereisestä makuuhuoneesta televisio ja se sisustettiin televisionkatselutilaksi. Tilaan tuotiin nojatuoli, sarjapöytä ja pehmeä matto Iskun valikoimista. Yläkerran aulaan ja makuuhuoneeseen asennettiin harjatun teräksen väriset verhotangot sekä keveät, täyspitkät verhot.

Makuuhuoneeseen, vuoteen yläpuolelle tuotiin suurikokoinen kangastaulu Don Goffosta ja tumma pöytä, sekä valaisimia Ikeasta.

(Pientä pintaremonttia 26.2.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.