400 g spagettia (durum)
400g broilerinmaksaa
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
1,5 dl kanalientä, fondista
2 rkl oliiviöljyä
20 g voita
4 valkosipulinkynttä
1 pieni purjo
2 porkkanaa
suolaa, mustapippuria
pala parmesania
tuoretta rosmariinia
reilusti persiljaa
Keitä pasta reilussa, suolalla maustetussa vedessä kovankypsäksi, valuta hyvin. Kuori ja suikaloi porkkanat ohuiksi. Pese ja suikaloi purjo. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Paista vihanneksia kevyesti ruskistaen laakeassa pannussa voin ja öljyn sekoituksessa. Kaada sitten pannuun valkoviini ja kanaliemi. Keitä kunnes noin puolet nesteestä on haihtunut. Lisää rosmariininlehdet joukkoon ja nosta seos syrjään. Pese ja kuumenna pannu uudestaan. Ruskista broilerinmaksat tilkassa voita ja kaada sipuliseos päälle. Hauduta hetki ja pyöräytä pasta joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää viimeiseksi hienonnettu persilja päälle. Annostele lautasille ja raasta parmesaania päälle.
Inkivääri-ananassalaatti ja tuorejuustovaahto
1 tuore ananas
50 g tuoretta inkivääriä
0,5 dl sokeria