15.9.2003 Broilerinmaksapata, inkivääri-ananassalaatti ja tuorejuustovaahto

400 g spagettia (durum)
400g broilerinmaksaa
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
1,5 dl kanalientä, fondista
2 rkl oliiviöljyä
20 g voita
4 valkosipulinkynttä
1 pieni purjo
2 porkkanaa
suolaa, mustapippuria
pala parmesania
tuoretta rosmariinia
reilusti persiljaa
Keitä pasta reilussa, suolalla maustetussa vedessä kovankypsäksi, valuta hyvin. Kuori ja suikaloi porkkanat ohuiksi. Pese ja suikaloi purjo. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Paista vihanneksia kevyesti ruskistaen laakeassa pannussa voin ja öljyn sekoituksessa. Kaada sitten pannuun valkoviini ja kanaliemi. Keitä kunnes noin puolet nesteestä on haihtunut. Lisää rosmariininlehdet joukkoon ja nosta seos syrjään. Pese ja kuumenna pannu uudestaan. Ruskista broilerinmaksat tilkassa voita ja kaada sipuliseos päälle. Hauduta hetki ja pyöräytä pasta joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää viimeiseksi hienonnettu persilja päälle. Annostele lautasille ja raasta parmesaania päälle.

Inkivääri-ananassalaatti ja tuorejuustovaahto

1 tuore ananas
50 g tuoretta inkivääriä
0,5 dl sokeria
1 dl vettä
1 dl kuohukermaa
100 g tuorejuustoa (vähärasvaista)
0,5 dl tomusokeria
vaniljaa tai vanilliinisokeria
muutama sitruunamelissanlehti

Kuori ananas ja leikkaa lohkoiksi. Poista puumainen sisus ja viipaloi ohuiksi. Kuori inkivääri ja kuutioi pieneksi kuutioiksi. Keitä inkivääriä veden ja sokerin kanssa kunnes jäljellä on noin puoli desiä, jäähdytä. Sekoita inkivääri ananasviipaleiden sekaan ja suikaloi melissaa joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljansiementen tai vanilliinisokerin kanssa, sekoita tomusokeri tuorejuuston kanssa tasaiseksi. varovasti tuorejuustoseoksen kanssa ja tarjoa.


Lue myös:

    Uusimmat