15.4.2002 Maukas nuudelikeitto siitakesienistä ja kiinalaiset seesaminsiemenkurkut

150 g siitakesieniä
1 porkkana
1 paprika
nippu kevätsipulia
1 tl tuoretta inkivääriä hienonnettuna tai 0,5 tl kuivattua
2 valkosipulinkynttä
n. 1/2 tuoretta punaista chiliä
1 rkl öljyä
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio tai 2 rkl kasvisfondia
2 rkl limetin mehua
3 levyä (n. 10 cm x 10 cm) munanuudeleita
(suolaa tarvittaessa)
tuoretta korianteria
1. Leikkaa pienet siitakesienet puoliksi ja suuret viipaleiksi.
2. Kuori ja leikkaa porkkana ohuiksi suikaleiksi.
3. Hienonna kevätsipuli.
4. Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
5. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sienet, porkkanat, inkivääri, valkosipuli ja chili. Kuullota hetki.
6. Lisää kuuma vesi ja liemikuutio tai fondi. Kuumenna kiehuvaksi.
7. Lisää nuudelit. Keitä noin 2 minuuttia, kunnes nuudelit ovat lähes kypsiä.
8. Lisää silputtu kevätsipuli ja limetin mehu. Anna kiehahtaa ja lisää runsaasti tuoretta korianteria. Tarjoa heti.

Kiinalaiset seesaminsiemenkurkut


(6 - 8 annosta)

2 kurkkua

Kastike:

1 - 2 tl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
3 - 4 valkosipulin kynttä
1 tl sokeria
1 dl soijaa
(puolikas tuore punainen chilipalko ohuina viipaleina)
1 dl seesaminsiemeniä

1. Leikkaa kurkut noin 5 cm pituisiksi paloiksi. Leikkaa jokainen pala kuudeksi pitkäksi lohkoksi.
2. Kuori ja hienonna inkivääri sekä valkosipuli.
3. Yhdistä kastikkeen kaikki raaka-aineet seesaminsiemeniä lukuun ottamatta ja kaada kurkkujen päälle.
4. Kuumenna valurauta paistinpannu ja paahda seesamisiemenet kullan ruskeiksi. Kaada kuumat siemenet kurkkujen päälle. Nauti heti tai anna marinoitua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Kurkut voi myös wokata nopeasti lämpimäksi lisäkkeeksi.

Lue myös:

    Uusimmat