Tryffelit
1/2 dl kermaa
1 rkl voita
170 g tummaa suklaata
1/2 dl vahvaa kahvia
kaakaojauhetta
Raasta tai paloittele suklaa. Kiehauta kerma ja voi, sekoita suklaa kerma-voiseokseen. Lisää kahvi. Jäähdytä seosta välillä sekoitellen. Pursota pellille pyöreitä palloja, pyörittele pallot käsin pyöreiksi. Pyörittele pallot vielä kaakaojauheessa. Anna tryffeleiden maustua muutaman päivän. Tryffelit säilyvät noin kolme viikkoa huoneenlämmössä.
Nekut
2 dl sokeria
2 dl vaaleaa siirappia
2 dl kuohukermaa
(1 dl mantelirouhetta)
nekkumuotteja
Mittaa paksupohjaiseen kattilaan muut aineet paitsi mantelit. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja jätä se kiehumaan 30 minuutiksi eli niin pitkäksi aikaa, että seos muuttuu sitkeäksi. Kokeile sitkeyttä pudottamalla pisara nekkumassaa kylmään veteen. Jos veteen muodostuu kiinteä pallo, jota voi sormilla muotoilla seos on riittävän sitkeää.
Riisimurokarkit
125 g kookosrasvaa
1 muna
2 dl tomusokeria
3 rkl kaakaota
2 tl vanilliinisokeria
4 dl riisimuroja
Sulata ja jäähdytä kookosrasva. Vatkaa muna ja tomusokeri vaahdoksi, lisää vaahtoon kaakaojauho ja vanilliinisokeri. Lisää sulatettu rasva seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita riisimurot joukkoon.
Laita makeismassaan joko pieniin tai isompiin muffinivuokiin.
Marsipaaninamut
erivärisiä marsipaaneja
Muotoile marsipaanista haluamiasi kuvioita.
Valkosuklaa-aprikoosit
kuivattuja aprikooseja
valkosuklaata
Sulata valkosuklaa ja kasta siihen aprikooseja.