15.12.2003 Joulukaramelleja

Tryffelit

1/2 dl kermaa
1 rkl voita
170 g tummaa suklaata
1/2 dl vahvaa kahvia
kaakaojauhetta
Raasta tai paloittele suklaa. Kiehauta kerma ja voi, sekoita suklaa kerma-voiseokseen. Lisää kahvi. Jäähdytä seosta välillä sekoitellen. Pursota pellille pyöreitä palloja, pyörittele pallot käsin pyöreiksi. Pyörittele pallot vielä kaakaojauheessa. Anna tryffeleiden maustua muutaman päivän. Tryffelit säilyvät noin kolme viikkoa huoneenlämmössä.

Nekut

2 dl sokeria
2 dl vaaleaa siirappia
2 dl kuohukermaa
(1 dl mantelirouhetta)
nekkumuotteja

Mittaa paksupohjaiseen kattilaan muut aineet paitsi mantelit. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja jätä se kiehumaan 30 minuutiksi eli niin pitkäksi aikaa, että seos muuttuu sitkeäksi. Kokeile sitkeyttä pudottamalla pisara nekkumassaa kylmään veteen. Jos veteen muodostuu kiinteä pallo, jota voi sormilla muotoilla seos on riittävän sitkeää.

Riisimurokarkit

125 g kookosrasvaa
1 muna
2 dl tomusokeria
3 rkl kaakaota
2 tl vanilliinisokeria
4 dl riisimuroja

Sulata ja jäähdytä kookosrasva. Vatkaa muna ja tomusokeri vaahdoksi, lisää vaahtoon kaakaojauho ja vanilliinisokeri. Lisää sulatettu rasva seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita riisimurot joukkoon.

Laita makeismassaan joko pieniin tai isompiin muffinivuokiin.

Marsipaaninamut

erivärisiä marsipaaneja

Muotoile marsipaanista haluamiasi kuvioita.

Valkosuklaa-aprikoosit

kuivattuja aprikooseja
valkosuklaata

Sulata valkosuklaa ja kasta siihen aprikooseja.


Lue myös:

    Uusimmat