15.1.2002 Wokkipossu

300 g porsaan suikalelihaa
2 rkl öljyä
pala inkiväärijuurta
pala lanttua
2 porkkanaa
½ -1 palsternakkaa
1 sipuli
200 g hapankaalia
½ purjo
n. ½ dl soijakastiketta
pippuria
1-2 dl vettä tai lihalientä
(200 g riisinuudeleita)
> Katso tästä wokkipossun valmistus, osa 1

1. Kuori kasvikset. Leikkaa sipuli silpuksi, purjo suikaleiksi, porkkana, lanttu ja palsternakka ohuiksi viipaleiksi ja edelleen muutaman sentin paloiksi. Huuhdo hapankaali tarvittaessa. Hapankaalin asemesta voit käyttää mikrossa tai höyryssä esikypsennettyä kerä- tai punakaalia tai kiinankaalia, joka kypsyy nopeasti.
2. Jos haluat lisätä wokkiin nuudeleita, liota niitä pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Kuumenna wokkipannu ja lisää 1 rkl öljyä sekä raastettu tai silputtu inkivääri ja huoneenlämpöiset lihasuikaleet. Ruskista ne kevyesti ja nosta vadille odottamaan.
4. Lisää loppuöljy, kuumenna se ja lisää kasvikset pannuun ylläolevassa eli kypsymisjärjestyksessä. Jätä osa purjon vihreästä osasta lisättäväksi ruokaan aivan loppuvaiheessa.
5. Sekoittele ahkerasti lastalla nostellen ja pannua heilutellen.
6. Lisää lihasuikaleet, soijakastike ja vesi tai lihaliemi ja anna hautua 15-20 min. eli kunnes kasvikset ovat rapean pehmeitä
7. Tarkista maku ja lisää loppuvaiheessa vihreitä purjosuikaleita ja liotetut riisinuudelit ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan 2-3 minuuttia.
8. Tarjoa wokkipossu sellaisenaan tai suomalaisittain leivän kanssa. Voit käyttää myös pakastewokkikasviksia. Tarkista niiden kypsennysaika pakkauksesta.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat