Mainos

14-vuotiaan terapiatyöstä syntyi WTC-elokuva Tribecan filmifestivaaleille

Brook Peters oli syyskuun 11. päivän terrori-iskujen aikaan neljävuotias ja toista päivää koulussa WTC-tornien lähellä. Ennen iskujen vuosipäivää hän sai valmiiksi dokumenttielokuvan, jossa hän käsittelee tuhoa koululaisten ja opettajien näkökulmasta. Toimittaja Ville Juutilainen seurasi nyt 14-vuotiaan Petersin elämää puolen vuoden ajan New Yorkissa. Tämä on kuusiosaisen sarjan neljäs osa.

On ensi-illan aamu. Brookin äiti Michelle on kiinnittänyt vaatehuoneen komeron oveen kolme kuvaa, joista yhdessä hymyilee Robert de Niro. Kuvissa ovat Tribecan filmifestivaalin perustajat, jotka pojan pitäisi kohdatessa tunnistaa. Festivaali perustettiin vuonna 2002 elävöittämään Manhattanin lounaisosassa sijaitsevaa Tribecan kaupunginosaa, jossa nykyinen Ground Zero sijaitsee.

"Olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta ja...", Michelle huutaa keittiöstä sopivia puheenparsia tapaamisen varalle.

Ennen ensi-iltaa he tapaavat perheen läheisiä tuttavia Brookin entisen koulun, Public School 150:n edustalla.

Taivasta vasten pilkottavat tyngät, yhä rakennusvaiheessa olevat tornit. Brook näyttää koulun aidan, jonka päällä temppuilusta hänellä on kasvoissaan pyöreä arpi. Kun hän näkee parhaan kaverinsa mustassa puvussa, hän repeää nauruun ja syö pian tämän kanssa samaa nakkisämpylää.

Esityspaikan edustalla Brook Peters alkaa kierrellä korttelin päähän ulottuvaa jonoa halaillen vanhoja ja nykyisiä kavereitaan. Osa on tullut paikalle nähtyään kaverinsa televisiossa kymmenen vuoden tauon jälkeen.

"En halua viivyttää sinua pitkään", sanoo yksi koulukavereista nöyrästi vaihtaessaan kuulumisia.

Kun tuhatpaikkainen sali pimenee, kankaalle heijastuu The Second Day -elokuva. 38-minuuttinen dokumentti huokuu kaikessa rosoisuudessaan ja vilpittömyydessään tekijänsä nuorta ikää ja 1000 euron hintaa.

"Tehkää dokumentteja aiheesta, jotka tunnette", tekijä sanoo terveisensä hurraavalle yleisölle.

Pysäyttävä uutinen

Ensi-illan jälkeisenä päivänä Michelle kolkuttaa Brookin ovelle.

"Me olemme saaneet hänet!"

Brook ryntää television luo, soittaa parhaalle kaverilleen ja kirjoittaa Facebookiin: "Osama bin Laden on kuollut!" Hänen kaverinsa alkavat raportoida, kuinka Brook dokumentteineen mainitaan toistuvasti televisiossa uutisen yhteydessä. Yksi kaveri toivoo hänen järjestävän bileet. Televisiossa alkaa pyöriä kymmenen vuoden takainen kuvamateriaali.

Kun presidentti vahvistaa kuoleman televisiopuheessaan, ilo ja helpotus on muuttunut vaitonaisuudeksi.

Puheen jälkeen Brook lähtee huonettaan kohti pää painuksissa, mutta kääntyy vielä takaisin halaamaan äitiään.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja