14-vuotiaan puukotustapauksen taustalla "epäselvyydet kaupankäynnissä" – poliisi oikoo myös julkisuudessa pyörineitä huhuja

0:45
Näin MTV Uutiset Live kertoi tapauksesta tuoreeltaan.

Poliisi sanoo edistyneensä Turun Puolalanpuistossa tapahtuneen puukotuksen tutkinnassa.

14-vuotias joutui puukotuksen uhriksi viime viikon sunnuntaina Turussa. Ennen puukotusta nuoret olivat päättäneet sovitusti tavata puistossa selvitelläkseen välejään. 

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Petri Lamppu sanoo, että teon taustalla on ollut epäselvyyttä kaupankäynnissä.

– Tähän menneessä suoritetun esitutkinnan perusteella on käynyt ilmi, että tapahtumien taustalla on pari viikkoa aiemmin tapahtunut kaupankäynti ja siihen liittyneet epäselvyydet, kertoo tutkinnanjohtaja, Lamppu luonnehtii Lounais-Suomen poliisin tiedotteessa.

Poliisi oikoo huhupuheita

Hän korjaa yhden julkisessa keskustelussa esiintyneen huhun; kaupankäynti ei liity merkkivaatteisiin.

Väkivaltatilanteessa 14-vuotias poika puukotti ikätoveriaan kahdesti kylkeen. Uhri onnistui pakenemaan tilanteesta Kauppiaskadun suuntaan, jossa sivullinen hälytti hänelle apua. 

– Puukotuksen uhri voi olosuhteisiin nähden hyvin, ja hän on päässyt pois sairaalahoidosta, Lamppu sanoo.

Poliisi korjaa myös huhun, että tapaukseen liittyisi jonkinlaisia jengikytköksiä. Näin ei ole, vaan kyse on nuorten välisestä yhteenotosta, jossa osa on tuntenut toisensa entuudestaan.

Poliisi epäilee tapaukseen liittyen 14- ja 15-vuotiaita poikia tapon yrityksestä sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta.

Lisäksi yhtä 15-vuotiasta epäillään niin ikään paikalla olleeseen 13-vuotiaaseen kohdistuneesta laittomasta uhkauksesta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja