Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

14.5. Raparperireseptikilpailun voittajat 

Julkaistu 14.05.2007 00:00

Raparperi-uunilohi

  • 1 kg lohifileetä
  • 150-200 g raparperia
  • 0,75 dl juoksevaa hunajaa
  • 0,5 dl omenamehua
  • 0,5 dl hienonnettua punasipulia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1-1,5 tl rakuunaa
  • suolaa
  • 1 tl sitruunapippuria

Leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi tai pieniksi paloiksi. Voitele uunivuoka ja lado paloiteltu lohifilee vuokaan. Mausta lohi rakuunalla, suolalla ja sitruunapippurilla. Levitä raparperit kalan päälle. Sekoita lopuista aineksista kastike ja kaada uunivuokaan. Paista 175 asteessa 20 minuuttia. Tarjoa riisin ja vihersalaatin kera.

Resepti: Sari Nieminen, Kausala

Raparperitortillat kinuskikermalla

  • n. 0,5 l raparperin paloja
  • 2 rkl voita
  • ripaus kardemummaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 dl inkiväärisiirappia (tai vaaleaa siirappia ja raastettua inkivääriä)
  • 2 omenaa
  • vehnätortilloja tai isoja räiskäleitä
  • Kinuskikerma:
  • 2 dl kuohukermaa
  • 0,5 dl maitorahkaa
  • 3/4 dl kinuskikastiketta
  • (murskattua daimia)

Sulata voi kattilassa ja hauduta raparperin palat ja omenakuutiot melkein pehmeiksi. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon sokerit ja siirappi. Mausta ripauksella kardemummaa. Jaa täyte tortilloiden päälle ja kääri rullalle. Laita tortillat voideltuun uunivuokaan ja valuta päälle inkivääri siirappia. Kuumenna tortilloja 200 asteessa n. 10 minuuttia. Tarjoa tortillat kinuskikerman tai jäätelön kanssa.

Kinuskikerma: Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon rahka. Mausta kinuskikastikkeella ja halutessasi murskatulla daimilla.

Resepti: Jeremias Rantanen, Varkaus

Lisää aiheesta:

Alligaattori sai porttikiellon ruokakauppaan YhdysvalloissaNäin maalaavat Beebrahimovic ja Beemu Pukki! Suomalaistutkija opetti kimalaiset pelaamaan jalkapalloaLaihdutuslääkkeissä huolestuttava trendiMoni luulee, että Gore-Tex-vaatetta ei saa pestä – asia on päinvastoinHaaveiletko upeasta sormuksesta? Jalokiven hinta perustuu neljään kriteeriinRuotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen22:42
    Luonto ja eläimet

    Alligaattori sai porttikiellon ruokakauppaan Yhdysvalloissa

  • Eilen21:35
    Kevennykset

    Näin maalaavat Beebrahimovic ja Beemu Pukki! Suomalaistutkija opetti kimalaiset pelaamaan jalkapalloa

  • Eilen20:06
    Painonhallinta

    Laihdutuslääkkeissä huolestuttava trendi

  • Eilen19:50
    Vaatteet

    Moni luulee, että Gore-Tex-vaatetta ei saa pestä – asia on päinvastoin

  • Eilen18:55
    Jalokivet

    Haaveiletko upeasta sormuksesta? Jalokiven hinta perustuu neljään kriteeriin