Raparperi-uunilohi
- 1 kg lohifileetä
- 150-200 g raparperia
- 0,75 dl juoksevaa hunajaa
- 0,5 dl omenamehua
- 0,5 dl hienonnettua punasipulia
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1-1,5 tl rakuunaa
- suolaa
- 1 tl sitruunapippuria
Leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi tai pieniksi paloiksi. Voitele uunivuoka ja lado paloiteltu lohifilee vuokaan. Mausta lohi rakuunalla, suolalla ja sitruunapippurilla. Levitä raparperit kalan päälle. Sekoita lopuista aineksista kastike ja kaada uunivuokaan. Paista 175 asteessa 20 minuuttia. Tarjoa riisin ja vihersalaatin kera.
Resepti: Sari Nieminen, Kausala
Raparperitortillat kinuskikermalla
- n. 0,5 l raparperin paloja
- 2 rkl voita
- ripaus kardemummaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 0,5 dl fariinisokeria
- 0,5 dl sokeria