Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

14.5.2004 Parsaa, lohta, voisulaa ja uppomuna sekä Parsaa Hollandaise

Julkaistu 14.05.2004 06:00(Päivitetty 14.05.2004 11:45)

Parsan keittäminen (4 annosta)

Parsaa

ParsaaCopyright MTV Oy 2004
  • 16 parsaa
  • 2 l vettä
  • 3 rkl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 50 g voita

Kuori parsat ja leikkaa tyvestä noin 2 cm tai kuivan näköinen osa pois. Mittaa kattilaan vesi, suolaa, sokeria, valkoviinietikka sekä voi ja kiehauta. Sido parsat nipuksi ja keitä pystyssä niin, että nuput kypsyvät höyryssä noin 6 minuuttia. Parsat voi keittää myös isossa laakeassa kattilassa sitomatta. Keitä parsat silloin niukassa vedessä niin että ne juuri ja juuri peittyvät.

Pariloitua lohta, parsaa, voisula ja uppomuna (4 annosta)

  • 12-16 parsaa
  • 300 g lohifileetä
  • 12-16 parsaa
  • 1/2 dl kirkastettua voita
  • suolaa
  • 4 kananmunaa
  • 1 l vettä
  • 2 rkl väkiviinaetikkaa

Keitä parsat kuten edellä. Leikkaa lohesta ohuita viipaleita ja pariloi ne nopeasti pannulla. Mausta viipaleet kevyesti suolalla. Laita vesi kiehumaan ja lisää veteen etikka. Riko kananmuna esimerkiksi kastikekauhaan ja laita veteen mahdollisimman läheltä ja keitä noin 4 minuuttia. Nosta reikäkauhalla vedestä ja kasta kylmään veteen ja asettele lohen ja parsojen päälle, kaada päälle kuumaa voisulaa.

Parsaa Hollandaise (4 annosta)

  • 12-16 parsaa
  • 4 keltuaista
  • 2 salottisipulia
  • 2 rkl valkoviiniä
  • 2 laakerinlehteä
  • suolaa ja valkopippuria
  • tuoretta timjamia
  • 1 dl vettä
  • 250 g voita sulatettuna
  • (1 dl kermaa löysänä vaahtona)

Mittaa kattilaan hienonnetut sipulit, viini, vesi ja mausteet. Keitä lientä kasaan kunnes sitä on jäljellä noin puoli desilitraa. Vatkaa keltuaiset rikki kulhossa ja sekoita reduktio joukkoon hyvin sekoittaen. Kypsennä kastike vesihauteessa koko ajan hyvin sekoittaen. Nosta kattila pois vesihauteesta ja lisää kastikkeeseen voisula pieninä erinä koko ajan sekoittaen. (Viimeistele kastike halutessasi kermavaahdolla.). Keitä parsat ylhäällä olevan ohjeen mukaan. Asettele parsat lautaselle ja lusikoi päälle kastiketta.

Resepti: Jyrki Sukula/ Ruokala

Lisää aiheesta:

Aavemetsästäjä Mika Nikkilä kohtaa selittämättömän: "En usko – minä tiedän"30-vuotiaan naisen oireet viittasivat raskauteen – taustalla olikin vakava sairausAamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölleMurehditko liikaa? Harri Gustafsberg neuvoo, kuinka huoliajattelun kierteestä voi vapautuaVuoden nimiksi valittiin Telepaatti, Juristiliitto ja Bara Bada BastuPoliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 20:25
    Halloween

    Aavemetsästäjä Mika Nikkilä kohtaa selittämättömän: "En usko – minä tiedän"

  • 20:15
    Syöpä

    30-vuotiaan naisen oireet viittasivat raskauteen – taustalla olikin vakava sairaus

  • 17:47
    Ruoka

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • 16:01
    Stressi

    Murehditko liikaa? Harri Gustafsberg neuvoo, kuinka huoliajattelun kierteestä voi vapautua

  • 15:56
    Kilpailut

    Vuoden nimiksi valittiin Telepaatti, Juristiliitto ja Bara Bada Bastu