Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

14.5.2004 Parsaa, lohta, voisulaa ja uppomuna sekä Parsaa Hollandaise

Julkaistu 14.05.2004 06:00(Päivitetty 14.05.2004 11:45)

Parsan keittäminen (4 annosta)

Parsaa

ParsaaCopyright MTV Oy 2004
  • 16 parsaa
  • 2 l vettä
  • 3 rkl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 50 g voita

Kuori parsat ja leikkaa tyvestä noin 2 cm tai kuivan näköinen osa pois. Mittaa kattilaan vesi, suolaa, sokeria, valkoviinietikka sekä voi ja kiehauta. Sido parsat nipuksi ja keitä pystyssä niin, että nuput kypsyvät höyryssä noin 6 minuuttia. Parsat voi keittää myös isossa laakeassa kattilassa sitomatta. Keitä parsat silloin niukassa vedessä niin että ne juuri ja juuri peittyvät.

Pariloitua lohta, parsaa, voisula ja uppomuna (4 annosta)

  • 12-16 parsaa
  • 300 g lohifileetä
  • 12-16 parsaa
  • 1/2 dl kirkastettua voita
  • suolaa
  • 4 kananmunaa
  • 1 l vettä
  • 2 rkl väkiviinaetikkaa

Keitä parsat kuten edellä. Leikkaa lohesta ohuita viipaleita ja pariloi ne nopeasti pannulla. Mausta viipaleet kevyesti suolalla. Laita vesi kiehumaan ja lisää veteen etikka. Riko kananmuna esimerkiksi kastikekauhaan ja laita veteen mahdollisimman läheltä ja keitä noin 4 minuuttia. Nosta reikäkauhalla vedestä ja kasta kylmään veteen ja asettele lohen ja parsojen päälle, kaada päälle kuumaa voisulaa.

Parsaa Hollandaise (4 annosta)

  • 12-16 parsaa
  • 4 keltuaista
  • 2 salottisipulia
  • 2 rkl valkoviiniä
  • 2 laakerinlehteä
  • suolaa ja valkopippuria
  • tuoretta timjamia
  • 1 dl vettä
  • 250 g voita sulatettuna
  • (1 dl kermaa löysänä vaahtona)

Mittaa kattilaan hienonnetut sipulit, viini, vesi ja mausteet. Keitä lientä kasaan kunnes sitä on jäljellä noin puoli desilitraa. Vatkaa keltuaiset rikki kulhossa ja sekoita reduktio joukkoon hyvin sekoittaen. Kypsennä kastike vesihauteessa koko ajan hyvin sekoittaen. Nosta kattila pois vesihauteesta ja lisää kastikkeeseen voisula pieninä erinä koko ajan sekoittaen. (Viimeistele kastike halutessasi kermavaahdolla.). Keitä parsat ylhäällä olevan ohjeen mukaan. Asettele parsat lautaselle ja lusikoi päälle kastiketta.

Resepti: Jyrki Sukula/ Ruokala

Lisää aiheesta:

Päätön matkustustrendi leviää sosiaalisessa mediassa – uskaltaisitko kokeilla?Nyt on erikoista: Uusi televisiokanava seuraa Kaijan, Paulan ja Sepon liikkeitä jouluun astiHelppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvitaOxfordin vuoden sana kuvaa raivostuttavaa ilmiötä, johon sinäkin olet luultavasti somessa törmännytKokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"Milloin keski-ikä nykyään alkaa? Kansalla selkeä mielipide
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:59
    Matkailu

    Päätön matkustustrendi leviää sosiaalisessa mediassa – uskaltaisitko kokeilla?

  • Eilen17:20
    Porot

    Nyt on erikoista: Uusi televisiokanava seuraa Kaijan, Paulan ja Sepon liikkeitä jouluun asti

  • Eilen17:01
    Leivonta

    Helppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvita

  • Eilen14:34
    Ilmiöt

    Oxfordin vuoden sana kuvaa raivostuttavaa ilmiötä, johon sinäkin olet luultavasti somessa törmännyt

  • Eilen09:35
    Ruoka

    Kokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"