13.12. Indonesialaista ruokaa: Possua makeassa ketjap-kastikkeessa

Ruokala 13.12.2005
Ruokala 13.12.2005MTV3
Julkaistu 13.12.2005 00:00(Päivitetty 13.12.2005 15:35)

Possua makeassa Ketjap-kastikkeessa

  • 500 g porsaanpaistisuikaleita
  • 0,5 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 5 cm:n pala tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1-2 tuoretta punaista chiliä
  • 2 rkl ketjap manis -kastiketta
  • 2,5 dl kookosmaitoa
  • 2 tl limettimehua

Sekoita porsaanliha, suola, pippuri ja öljy. Kuumenna wokki tai paksupohjainen kasari ja ruskista liha pienissä erissä keskilämmöllä.

Laita lihat sivuun odottamaan. Vähennä lämpöä ja laita pannuun sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili ja paista 10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes sipuli on pehmeää ja kullanruskeaa. Lisää lihat, ketjap manis -kastike ja kookosmaito. Kypsennä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 1 tunti. Lisää lopuksi limettimehu ja tarjoa höyrytetyn riisin ja pilkotun chilin kera.

Resepti: Alex Nurmi /Ruokala

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle