13.10.2003 Pizzapaistos ja suklainen perunaleivos

12 kiinteää perunaa
300 g jauhelihaa
2 rkl pizzamaustetta
suolaa ja pippuria
2 prk tomaattipyreetä
2-3 punasipulia
3 valkosipulinkynttä
6 tomaattia
3 dl juustoraastetta
1 ruukku tuoretta basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Levitä perunaviipaleet tasaisesti ja tiiviisti uunipellille leivinpaperin päälle.
2. Paahda jauheliha kuumassa pannussa ja mausta se suolalla, pippurilla ja pizzamausteella. Lisää pannuun tomaattipyree ja sekoita vielä muutama minuutti. Levitä jauheliha-tomaattiseos perunoiden päälle.
3. Kuori ja leikkaa sipulit viipaleiksi. Levitä viipaleet jauhelihaseoksen päälle. Purista valkosipulit sipulien päälle.
4. Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja levitä viipaleet päällimmäisiksi. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta.
5. Kypsennä paistos uunissa 200-225 asteessa noin puoli tuntia. Ripottele "pizzan" päälle juuri ennen tarjoilua tuoretta oreganoa ja basilikaa.

Suklainen perunaleivos

2 soseutuvaa perunaa
175 g kaurakeksejä
100 g tummaa suklaata
noin 75 g mantelijauhetta
1 dl sokeria
3 rkl punssia, konjakkia tai likööriä
2 valkuaista
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta

1. Kuori ja paloittele perunat. Keitä ne kypsiksi.
2. Hienonna kaurakeksit pieniksi muruiksi.
3. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
4. Muhenna lämpimät perunat ja sekoita joukkoon pehmeä suklaa.
5. Lisää mantelijauhe, sokeri ja punssi.
6. Vaahdota valkuaiset ja lisää ne seokseen.
7. Pyörittele taikinasta pieniä leivoksia ja kierittele ne tummassa kaakaojauheessa.


Lue myös:

    Uusimmat