12-vuotiaan urheilijan olympialaiset päättyivät lyhyeen, valmistautui kisoihin sisällissodan keskellä: "Se on ollut haastavaa"

6:27
Videolla kuvaa Tokion olympialaisten perjantaisista avajaisista.

Tokion olympialaisten nuorin urheilija Hend Zaza, 12, putosi jatkosta hävittyään pöytätenniksen avauskierroksella Jia Liulle 0-4.

Nuori syyrialainen taisteli urheasti yli kolme kertaa häntä vanhempaa Liuta, 39, vastaan, mutta kokenut itävaltalainen oli Zazalle liian kova pala purtavaksi.

12-vuotias Zaza myönsi ottelun jälkeen kokeneensa olympialaisiin valmistautumisen haastavaksi.

– Oli henkisesti tosi haastavaa valmistautua olympialaisiin, mutta uskon ylittäneeni haasteet, mikä taisi olla paras asia ottelun aikana, Zaza toteaa Reutersin mukaan.

Syyriasta kotoisin oleva Zaza on joutunut elämään viime vuodet haastavissa olosuhteissa Syyrian sisällissodan vuoksi. Maan tilanne on luonnollisesti vaikeuttanut Zazan tietä kohti olympialaisia.

– Olen kokenut paljon erilaisia asioita viiden viime vuoden aikana. Varsinkin sodan takia. Se on ollut todella haastavaa, mutta minun on pitänyt taistella. Viestini kaikille samassa tilanteessa oleville on, että taistelkaa unelmienne vuoksi. Yrittäkää kovasti vaikeuksista huolimatta, niin saavutat toiveesi, Zaza sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja