11.4 Pasha

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 250 g maitorahkaa
  • 1 munankeltuainen
  • 1-2 tl vanilliinisokeria
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 rkl mantelirouhetta
  • 2 rkl rusinoita
  • 2 dl kuohukermaa
  • koristeluun:
  • hedelmiä (esim. aprikoosia, paersikkaa, luumua tms.)
  • minttua tai sitruunamelissaa

Kaada rahkasta liiat nesteet pois. Hienonna rusinoita hieman terävällä veitsellä. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää rahka, keltuainen, vaahdotettu kerma, vaniljasokeri, sitruunan mehu, mantelirouhe ja rusinat. Kaada seos valumaan ohuella harsokankaalla vuorattuun pashamuottiin tai siivilään. Kumoa pasha tarjolle seuraavana päivänä ja koristele se hedelmillä ja kermavaahdolla.

Resepti: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat