Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

11.2.2003 Kalaa nauris-purjopedillä

Muikkuja nauris-purjopedillä
Muikkuja nauris-purjopedilläCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 11.02.2003 18:01

500-600 g kuhafileitä, pakastekalaa, perattuja muikkuja tms
2 - 3 rkl sitruunamehua
n.1 tl suolaa
valkopippuria tai pippurisekoitusta
kuivattua, pakastettua tai tuoretta tilliä
2 rkl öljyä
½ - 1 purjo
1 - 2 naurista
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
1,5 - 2 dl vettä
(1 rkl kalafondia)
1 - 1,5 dl ruokakermaa tai vastaavaa
1. Huuhdo purjo ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kuori nauriit ja raasta ne karkeaksi tai suikaloi tikuiksi. Levitä öljy uunivuokaan, lisää purjo ja nauris ja sekoita. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 10 min.
2. Murenna kuivattuja sieniä vähän ja kaada vesi niiden päälle. Anna liota hetken aikaa. Kuori tai pese tässä välissä myös puikulaperunat. Ne kypsyvät 15-20 minuutissa poreilevassa vedessä tai höyryssä. Kokeile kypsyyttä tikulla. Puikula hajoaa helposti kypsyessään liikaa.
3. Ota vuoka uunista ja lisää joukkoon liotetut sienet liemineen, kalafondi ja vähän pippuria ja sekoita.
4. Nosta kalafileet tai muikut kasvisten päälle ja mausta ne sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja tillillä. Liruttele päälle vähärasvainen kerma ja ravistele vuokaa vähän.
5. Kypsennä kalafileitä uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia, muikkuja 30-40 minuuttia niin ruodotkin pehmenevät. Tarjoa kalan lisukkeeksi puikulaperunoita, etikkapunajuuria ja ruisleipää.

Energia: 0,4 MJ / 95 kcal


Prot. 10 g, hh 2 g, ra. 5 g

(kuhaa nauris-purjopedillä, 250g, perunat, 150g, punajuurta, 50g, ruisleipä, 50 g + 5 g marg.)
Energia: 2 MJ / 480 kcal
Prot. 31 g, hh 50 g, ra. 17

- Toim. Kati Nappa

Lisää aiheesta:

Yllättävä tulos: Kuluttajaliitto selvitti, keitä ovat "temuttajat"Kuinka nopeasti joulukinkku sulaa jääkaapissa?Tukehtumisriski! Nappaa nämä lelut heti pois käytöstäHelena söi yli vuoden antibiootteja ennen kuin todellinen syy lamauttavaan väsymykseen paljastuiUutissuomalainen: Esidiabetes yleistynyt voimakkaasti lapsillaViikkohoroskooppi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:06
    Verkkokauppa

    Yllättävä tulos: Kuluttajaliitto selvitti, keitä ovat "temuttajat"

  • 11:32
    Jouluruoka

    Kuinka nopeasti joulukinkku sulaa jääkaapissa?

  • 10:01
    Takaisinvedot

    Tukehtumisriski! Nappaa nämä lelut heti pois käytöstä

  • 06:39
    Väsymys

    Helena söi yli vuoden antibiootteja ennen kuin todellinen syy lamauttavaan väsymykseen paljastui

  • 05:42
    Diabetes

    Uutissuomalainen: Esidiabetes yleistynyt voimakkaasti lapsilla