Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

11.2.2003 Kalaa nauris-purjopedillä

Muikkuja nauris-purjopedillä
Muikkuja nauris-purjopedilläCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 11.02.2003 18:01

500-600 g kuhafileitä, pakastekalaa, perattuja muikkuja tms
2 - 3 rkl sitruunamehua
n.1 tl suolaa
valkopippuria tai pippurisekoitusta
kuivattua, pakastettua tai tuoretta tilliä
2 rkl öljyä
½ - 1 purjo
1 - 2 naurista
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
1,5 - 2 dl vettä
(1 rkl kalafondia)
1 - 1,5 dl ruokakermaa tai vastaavaa
1. Huuhdo purjo ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kuori nauriit ja raasta ne karkeaksi tai suikaloi tikuiksi. Levitä öljy uunivuokaan, lisää purjo ja nauris ja sekoita. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 10 min.
2. Murenna kuivattuja sieniä vähän ja kaada vesi niiden päälle. Anna liota hetken aikaa. Kuori tai pese tässä välissä myös puikulaperunat. Ne kypsyvät 15-20 minuutissa poreilevassa vedessä tai höyryssä. Kokeile kypsyyttä tikulla. Puikula hajoaa helposti kypsyessään liikaa.
3. Ota vuoka uunista ja lisää joukkoon liotetut sienet liemineen, kalafondi ja vähän pippuria ja sekoita.
4. Nosta kalafileet tai muikut kasvisten päälle ja mausta ne sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja tillillä. Liruttele päälle vähärasvainen kerma ja ravistele vuokaa vähän.
5. Kypsennä kalafileitä uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia, muikkuja 30-40 minuuttia niin ruodotkin pehmenevät. Tarjoa kalan lisukkeeksi puikulaperunoita, etikkapunajuuria ja ruisleipää.

Energia: 0,4 MJ / 95 kcal
Prot. 10 g, hh 2 g, ra. 5 g

(kuhaa nauris-purjopedillä, 250g, perunat, 150g, punajuurta, 50g, ruisleipä, 50 g + 5 g marg.)
Energia: 2 MJ / 480 kcal
Prot. 31 g, hh 50 g, ra. 17

- Toim. Kati Nappa

Lisää aiheesta:

Mistä tietää, onko päänsärky migreenin aiheuttamaa?100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmallaSaitko Osuuspankista tällaisen viestin? Kyseessä huijausRuotsalaismiehen luottokortti lakkasi toimimasta – syy yllätti virkailijatkinMatti pelkää vapaana lähestyviä koiria: "Olen potkinut ja lyönyt kepillä niitä päähän"Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:53
    Migreeni

    Mistä tietää, onko päänsärky migreenin aiheuttamaa?

  • 17:14
    Ruoka

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • 16:01
    Verkkohuijaukset

    Saitko Osuuspankista tällaisen viestin? Kyseessä huijaus

  • 14:15
    Mitä ihmettä?

    Ruotsalaismiehen luottokortti lakkasi toimimasta – syy yllätti virkailijatkin

  • 12:33
    Koirat

    Matti pelkää vapaana lähestyviä koiria: "Olen potkinut ja lyönyt kepillä niitä päähän"