Välimeren fetapiiras
- Pohja:
- 200 g voita tai margariinia
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kylmää vettä
- 0,5 dl fetajuustopurkin marinadilientä
- Täyte:
- 300g lampaan jauhelihaa tai naudan jauhelihaa
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 2 tl oreganoa
- (suolaa)
- 1 tl mustapippuria
- 1 prk fetajuustoa kuutioina
- 1 dl suikaloitua paprikaa
- 1 dl viipaloituja oliiveja
- 0,5 dl hienonnettua persiljaa
- 2 dl ranskankermaa
- 2 dl maitoa tai kevytkermaa
- 4 munaa
Nypi rasva ja jauhot raemaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja fetajuuston liemi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.Anna taikinan rauhoittua jääkaapissa.Painele taikina suuren piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
