10 loistavaa vinkkiä: Järjestystä ja pirteyttä keittiöön!

Keittiö on arjen pyörittämisen sydän, joten sen toiminnallisuus on tärkeää koko perheen kannalta. Lue nämä vinkit ja muuta huone toimivaksi ja piristäväksi herkuttelun keskukseksi!

Tärkeintä on ensin käydä kaikki tavara läpi, jotta tiedät, mitä tulet säilyttämään ja minkä voi laittaa kiertoon. Tämän jälkeen organisoidaan keittiön järjestys uusiksi ja tehdään samalla hyvä perussiivous. Lopuksi tuodaan iloista ilmettä uusilla tekstiileillä tai innostutaan vaikkapa sutimaan värikästä maalia seinään – nyt alkaa toimiva arki!

Tartu rättiin ja ämpäriin!

Hyvällä perussiivouksella pääsee pitkälle. Samalla kun tyhjennät hyllyjä ja kaappeja pyyhi ne puhtaiksi.

Luovu turhasta

Jos keittiösi kaipaa lisätilaa ja tavarakaaos on ottanut huoneen haltuunsa, olet todennäköisesti hamstrannut liikaa tavaraa. Nyt olisi hyvä aika päivittää kattilatilanne ja käydä mukivarastot läpi – tarvitsetteko todella kaikkea?

Myös turhat ja käyttämättömät kodinkoneet kannattaa laittaa kiertoon vaikkapa kirpputorille tai tuttavalle. Miksi säilyttäisit vedenkeitintä tai espressokonetta keittiösi nurkassa, jos et koskaan käytä niitä?

Kuivakaappi kuntoon

Usein kaupassa tulee ostettua turhia tuotteita mukaan, kun ei ole aivan varma oliko meillä nyt jauhoja vai ei. Siksi kuivatarvikkeita tulee usein hamstrattua aivan liikaa – ja sen kyllä huomaa!

Käy kuiva-ainekaappisi kunnolla läpi ja päätä, että et osta mitään uutta, ennen kuin olet käyttänyt sen edes puoleksi tyhjilleen. Näin sinun on myös suunniteltava ruokalistaasi etukäteen, jolloin voit tehdä ostoksia harkiten ja säästää rahaa.

Vapauta työtila

Keittiö on sekaisen näköinen, jos pöytäpinnoilla lojuu ylimääräisiä tavaroita. Pyri järjestelmään tasot tyhjiksi tavaroista, jolloin huone antaa siistimmän ja tilavamman vaikutelman.

Tee siivouksesta helpompaa myös tulevaisuudessa

Mitkä ovat teidän keittiönne ongelmakohdat? Esimerkiksi likaiset astiat kulkeutuvat helpommin suoraan astianpesukoneeseen, jos laitat lähettyville kauniisti kehystetyn muistutuksen ja mausteet on helppo laittaa keittopisteen lähellä sijaitsevaan laatikkoon.

Irtoreseptit kirjaksi

Lojuuko keittiössä irrallisia reseptejä ja kokeilemisen arvoisia vinkkejä? Liimaa ne kaikki yhden kirjan väliin.

Ryhmittele laatikoilla ja lasipurkeilla

Jos haluat säilyttää esimerkiksi mausteita ja muita kokatessasi tarvitsemiasi aineita ja irtotavaroita pöydällä, kannattaa ne ryhmitellä selkeästi lähekkäin, jolloin sinulle jää enemmän vapaata tilaa pöytätasolle. Parasta on hankkia säilytykseen tarkoitettu kaunis laatikko, jonka sisään voit laittaa pöydällä lojuvat tavarat.

Laatikot ja lasipurkit ovat organisoinnin paras työväline: Niiden avulla voit ryhmitellä kaappien ja laatikoiden sisältöä uuteen uskoon.

Hyödynnä seinätila

Keittiöön on tarjolla toinen toistaan kekseliäämpiä hyllyköitä ja telineitä, joiden avulla voit saada lisätilaa seinäpinnoilta.

Piristä tekstiileillä

Kauniit keittiöpyyhkeet, värikäs pöytäliina ja uudet verhot piristävät ilmettä nopeasti.

Tartu pensseliin

Kaipaisiko keittiön seinä uutta maalipintaa? Pohdi, mikä väri piristää sinua harmaina arkiaamuina ja valitse se uuden seinäsi sävyksi – esimerkiksi kirkas keltainen tuo kevätauringon jokaiseen päivään, vaikka taivas olisi pimeä ja tumma.

Maalausprojektia on hyvä suunnitella nyt, kun keittiösi on kaunis ja organisoitu. Ota siis kupponen teetä ja ryhdy hommiin!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja