10.12.2003 Parsakaalibroileri ja kanaliemi flunssaiselle

n. 300 g broilerin rintasuikaleita tai keitettyä broileria
1 rkl (oliivi)öljyä
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä

1 pikkutölkki tomaattisosetta
2-4 valkosipulinkynttä timjamia tai oreganoa
ripaus sokeria
2 rkl sitruunamehua
2 dl kanalientä
n. 1/2 dl ruokakermaa
200-300 g parsakaalia
2-4 rkl kapriksia
parmesaaniraastetta
300-400 g spagettia tai muuta pastaa

1. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippurilla. Nosta lihasuikaleet kulhoon.
2. Lisää pannulle tomaattisose, murskatut tai suikaloidut valkosipulinkynnet ja pyöräytä hetki pannulla. Lisää sitruunamehu, kanaliemi ja ruokakerma sekä mausta sokeriripauksella ja tuoreella tai kuivatulla yrtillä. Kiehauta.
3. Lisää joukkoon parsakaali pieninä paloina ja kukintoina (voit käytttä hyvin myös pakasteparsakaalia ja halutessasi myös kypsentää parsakaalia hetken aikaa ennen lisäystä).
4. Nosta sekaan broilerisuikaleet ja anna kypsyä muutama minuutti. Ripottele sekaan kaprikset. Tarkista maku.
5. Kaada kastike spagetin sekaan ja ripottele pinnalle parmesaania. Jos keität kanalientä, käytä osa kypsästä lihasta kastikkeeseen, niin sinun ei tarvitse ostaa broilerisuikaleita.

Jälkiruuaksi maistuvat hunajoidut pakastemarjat, joiden päälle voit sirotella auringonkukansiemeniä tai pähkinöitä.

Kanaliemi flunssaiselle

1 kana tai broileri tai 3-4 koipireisipalaa
n. 1 l vettä
peukalon pään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
4-6 valkosipulinkynttä

ripaus suolaa
tilkka sitruuna- tai limemehua
persiljaa

1. Huuhdo kana, broileri tai koivet ja poista sisäelimet, jos niitä on vielä jäljellä.
2. Nosta kana sopivan kokoiseen kattilaan, kaada päälle vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto. Lisää joukkoon viipaloitu inkivääri ja valkosipulit. Anna kiehua miedolla lämmöllä 1-2 tuntia kannella peitettynä (kahden tunnin jälkeen lähes kaikki maku on liemessä, lihassa ei juuri ollenkaan).
3. Nosta lintu varovasti liemestä ja anna jäähtyä hetki ennen kuin "ravistelet" lihat luista. Lihat voit käyttää wokkiruokaan, piirakkaan, kastikkeeseen, salaattiin, voileivän päällä ym.
4. Siivilöi liemi. Halutessasi voit laimentaa sitä vähän vedellä. Jäähdytä liemi ja juo sitä muutaman tunnin välein flunssaisena.
5. Liemi maistuu sellaisenaan, mutta voit maustaa sen esim. limen tai sitruunan mehulla, suolaripauksella ja hienonnetulla persiljalla.



Lue myös:

    Uusimmat