1.9.2003 Tapion tassut ja Louhen paistos

Vieraana Espoon kulttuurijohtaja Georg Dolivo kertomassa Tapiola 50-vuotta juhlaviikosta. Lisää tietoa Tapiolan tapahtumista löytyy www.espoo.fi/ tapiola50

Tapion tassut

2 keskikokoista lanttua
suolaa ja pippuria

1 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja

voita

1. Kuori lantut ja leikkaa ne noin sentin paksuisiksi. Esikeitä lantun paloja muutama minuutti kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä.
2. Valuta lantun palat huolellisesti ja pyörittele ne kauttaaltaan vehnäjauhoissa, jotka on maustettu suolalla ja pippurilla.
3. Pyöritä palat seuraavaksi vatkatussa munassa ja lopuksi vielä korppujauhoissa. Paista pihvit voissa keskilämmöllä kullanruskeiksi.

Louhen paistos

3 fenkolia
1 l kantarelleja
suolaa ja pippuria
150 g juustoraastetta

1. Leikkaa fenkolit viipaleiksi. Ja esikeitä niitä kiehuvassa vedessä muutama minuutti.
2. Putsaa kantarellit ja leikkaa ne paloiksi. Kuullota sieniä pannulla jonkin aikaa, mausta ne suolalla ja pippurilla.
3. Voitele uunivuoka ja lado pohjalle kerros fenkoleita mausta suolalla ja pippurilla. Laita seuraavaksi kerros kantarelleja ja päällimmäiseksi kerros fenkoleita.
4. Ripottele päällimmäiseksi juustoraastetta. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia.



Lue myös:

    Uusimmat