1.12. Vaalea glögi, punainen glögi ja Roquefort-piparit

Vaalea glögi

  • 1 l omenatäysmehua
  • 1/2 dl sokeria
  • 10 mausteneilikkaa
  • 1 tähtianis
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 5 vihreää kardemummaa
  • 1 sitruunanruoho
  • (3 dl valkoviiniä)

Mittaa mehu, sokeri ja mausteet kattilaan. Kiehuta hiljalleen n.10 minuuttia. Anna maustua noin 15 minuuttia. Jos haluat valkoviiniglögiä, lisää se ennen tarjoilua glögiä lämmittäessä. Siivilöi mausteet pois ja tarjoile juoma kuumana. Koristele tarjoilulasi esimerkiksi tähtianiksilla, sitruunaruoholla ja kuorituilla manteleilla.

Punainen glögi

  • 2 dl mustaherukkamehutiivistettä
  • 6 dl vettä
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 appelsiinin kuori
  • 0,5 - 0,75 dl fariinisokeria
  • 10 mausteneilikkaa
  • 1 kanelitanko
  • (2 dl punaviiniä)
  • kuorittuja manteleita ja rusinoita
  • omenaa koristeeksi

Mittaa muut ainekset paitsi appelsiininkuori kattilaan ja keitä seosta hiljalleen 15 minuutin ajan. Lisää appelsiininkuori ja anna glögin maustua 15 minuuttia. Siivilöi. Jos haluat punaviiniglögiä lisää punaviini ja lämmitä ennen tarjoilua. Pane lasien pohjalle ennen täyttämistä manteleita ja rusinoita sekä kanelitangot ja omenalohkoja.

Roquefort-piparit

  • valmista piparkakkutaikinaa
  • 200 g roquefort-juustoa
  • 1-2 rkl kermaviiliä tai kermaa
  • koristeeksi, kirveliä tai pistaasipähkinää

Kauli piparkakkutaikina ohueksi levyksi. Leikkaa siitä pieniä pyöreitä tai suorakaiteen mallisia paloja muotilla. Paista uunissa kypsiksi ja anna jäähtyä. Soseuta tai sekoita haarukalla sinihomejuustoon kermaviili/kerma vähän kerrallaan kunnes seos on pursotettavan paksuista. Laita pursotin pussiin. Pursota piparkakkujen päälle hieman sinihomejuustotahnaa ja koristele piparit kirvelillä tai pistaasipähkinällä.

Lue myös:

    Uusimmat