Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

1.11. Lohikeitto ja ruissämpylät

Julkaistu 01.11.2006 00:00

Lohikeitto

  • 400 g lohifileetä kuutioina
  • 4 perunaa
  • 1-2 porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 palsternakka
  • 1,5 l kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • 2 tl fenkolinsiemeniä
  • 2 laakerinlehteä
  • suolaa
  • pippureita
  • tilkka ruokaöljyä
  • hienonnettua tilliä

Kuori ja paloittele kaikki juurekset, sipulit ja perunat. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja lisää edelliset. Kuullota hetki ja lisää kalaliemi sekä kaikki mausteet. Keitä juurekset kypsiksi maustetussa liemessä ja lisää lopuksi lohikuutiot sekä kerma. Keitä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan ja tarkista maku. Ripottele valmiin keiton pinnalle hienonnettua tilliä.

Ruissämpylät

  • 5 dl maitoa
  • 6 dl ruisjauhoja
  • n. 5 dl vehnäjauhoja
  • 50 g hiivaa
  • 3 rkl tummaa siirappia
  • 50 g voisulaa
  • 1 tl suolaa
  • seesaminsiemeniä
  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mausteet, voisula ja jauhot vähitellen hyvin taikinaa vaivaten. Kun taikina irtoaa käsistä, ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liki kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta pyöreitä sämpylöitä ja kohota vielä 30 minuuttia liinan alla. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla 220 asteessa 10-15 minuuttia.

    Reseptit: Alex Nurmi

    Lisää aiheesta:

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • Eilen19:08
      Silmäsairaudet

      Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

    • Eilen18:15
      Kuohuviini

      Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

    • Eilen17:15
      Juomat

      Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

    • Eilen14:32
      Joulu

      Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

    • Eilen11:59
      Liikenneturvallisuus

      Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."