Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

1.11. Lohikeitto ja ruissämpylät

Julkaistu 01.11.2006 00:00

Lohikeitto

  • 400 g lohifileetä kuutioina
  • 4 perunaa
  • 1-2 porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 palsternakka
  • 1,5 l kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • 2 tl fenkolinsiemeniä
  • 2 laakerinlehteä
  • suolaa
  • pippureita
  • tilkka ruokaöljyä
  • hienonnettua tilliä

Kuori ja paloittele kaikki juurekset, sipulit ja perunat. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja lisää edelliset. Kuullota hetki ja lisää kalaliemi sekä kaikki mausteet. Keitä juurekset kypsiksi maustetussa liemessä ja lisää lopuksi lohikuutiot sekä kerma. Keitä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan ja tarkista maku. Ripottele valmiin keiton pinnalle hienonnettua tilliä.

Ruissämpylät

  • 5 dl maitoa
  • 6 dl ruisjauhoja
  • n. 5 dl vehnäjauhoja
  • 50 g hiivaa
  • 3 rkl tummaa siirappia
  • 50 g voisulaa
  • 1 tl suolaa
  • seesaminsiemeniä
  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mausteet, voisula ja jauhot vähitellen hyvin taikinaa vaivaten. Kun taikina irtoaa käsistä, ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liki kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta pyöreitä sämpylöitä ja kohota vielä 30 minuuttia liinan alla. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla 220 asteessa 10-15 minuuttia.

    Reseptit: Alex Nurmi

    Lisää aiheesta:

    Moni aikuinen ei tunnista tätä iho-ongelmaa itsellään – voi hoitamattomana johtaa pysyviin arpiinSuojaa suolisto kansanterveysuhalta – nämä ruoat auttavatPialta kiellettiin pullien leipominen vanhuksille – nyt hän ja tuhannet muut nousivat kapinaan: "Onko tässä järjen hiventä?"Anun nerokas ratkaisu joulutorttuihin: "Maailmaa mullistava"Miten estää sähköauton latausluukun jäätyminen? Asiantuntija vinkkaa kaksi kikkaaEU penää verkkokauppajätti Sheiniltä selvitystä aseista ja lapsia muistuttavista seksinukeista
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 08:31
      Iho-ongelmat

      Moni aikuinen ei tunnista tätä iho-ongelmaa itsellään – voi hoitamattomana johtaa pysyviin arpiin

    • 06:48
      Lääkkeet

      Suojaa suolisto kansanterveysuhalta – nämä ruoat auttavat

    • 05:15
      Vanhustenhoito

      Pialta kiellettiin pullien leipominen vanhuksille – nyt hän ja tuhannet muut nousivat kapinaan: "Onko tässä järjen hiventä?"

    • Eilen18:55
      Jouluruoka

      Anun nerokas ratkaisu joulutorttuihin: "Maailmaa mullistava"

    • Eilen16:45
      Sähköautot

      Miten estää sähköauton latausluukun jäätyminen? Asiantuntija vinkkaa kaksi kikkaa