Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

1.11. Lohikeitto ja ruissämpylät

Julkaistu 01.11.2006 00:00

Lohikeitto

  • 400 g lohifileetä kuutioina
  • 4 perunaa
  • 1-2 porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 palsternakka
  • 1,5 l kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • 2 tl fenkolinsiemeniä
  • 2 laakerinlehteä
  • suolaa
  • pippureita
  • tilkka ruokaöljyä
  • hienonnettua tilliä

Kuori ja paloittele kaikki juurekset, sipulit ja perunat. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja lisää edelliset. Kuullota hetki ja lisää kalaliemi sekä kaikki mausteet. Keitä juurekset kypsiksi maustetussa liemessä ja lisää lopuksi lohikuutiot sekä kerma. Keitä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan ja tarkista maku. Ripottele valmiin keiton pinnalle hienonnettua tilliä.

Ruissämpylät

  • 5 dl maitoa
  • 6 dl ruisjauhoja
  • n. 5 dl vehnäjauhoja
  • 50 g hiivaa
  • 3 rkl tummaa siirappia
  • 50 g voisulaa
  • 1 tl suolaa
  • seesaminsiemeniä
  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mausteet, voisula ja jauhot vähitellen hyvin taikinaa vaivaten. Kun taikina irtoaa käsistä, ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liki kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta pyöreitä sämpylöitä ja kohota vielä 30 minuuttia liinan alla. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla 220 asteessa 10-15 minuuttia.

    Reseptit: Alex Nurmi

    Lisää aiheesta:

    Päätön matkustustrendi leviää sosiaalisessa mediassa – uskaltaisitko kokeilla?Nyt on erikoista: Uusi televisiokanava seuraa Kaijan, Paulan ja Sepon liikkeitä jouluun astiHelppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvitaOxfordin vuoden sana kuvaa raivostuttavaa ilmiötä, johon sinäkin olet luultavasti somessa törmännytKokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"Milloin keski-ikä nykyään alkaa? Kansalla selkeä mielipide
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • Eilen18:59
      Matkailu

      Päätön matkustustrendi leviää sosiaalisessa mediassa – uskaltaisitko kokeilla?

    • Eilen17:20
      Porot

      Nyt on erikoista: Uusi televisiokanava seuraa Kaijan, Paulan ja Sepon liikkeitä jouluun asti

    • Eilen17:01
      Leivonta

      Helppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvita

    • Eilen14:34
      Ilmiöt

      Oxfordin vuoden sana kuvaa raivostuttavaa ilmiötä, johon sinäkin olet luultavasti somessa törmännyt

    • Eilen09:35
      Ruoka

      Kokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"