Yrttikuorrutettu lohi ja rosmariiniperunat

Lohi saa maistuvan kuorrutteen yrteistä ja perunat makua rosmariinista. Yrttien juhlaa Makuja-kokki Kristan käsissä.

Ainekset

  • 700 g lohta/kirjolohta
  • noin 1 tl suolaa
  • 1 pss (50 g) pinjansiemeniä
  • 1/2 dl ruishiutaleita
  • 1/2 ruukkua basilikaa
  • 1/2 ruukkua persiljaa
  • 2 paahtoleipäpalaa
  • 2 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 tl hunajaa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

(4 hengelle)

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta lohi suolalla. Laita pinjansiemenet, kaurahiutaleet, yrtit, leivät ja sitruunankuori tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi seokseksi.

Sekoita joukkoon hunaja ja oliiviöljy, sekoita tasaiseksi. Taputtele kuorrute lohen pinnalle.

Laita kala uunivuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa rosmariiniperunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.