Yrttikuorrutettu lohi ja rosmariiniperunat
Lohi saa maistuvan kuorrutteen yrteistä ja perunat makua rosmariinista. Yrttien juhlaa Makuja-kokki Kristan käsissä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 700 g lohta/kirjolohta
- noin 1 tl suolaa
- 1 pss (50 g) pinjansiemeniä
- 1/2 dl ruishiutaleita
- 1/2 ruukkua basilikaa
- 1/2 ruukkua persiljaa
- 2 paahtoleipäpalaa
- 2 tl raastettua sitruunankuorta
- 1 tl hunajaa
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
(4 hengelle)
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta lohi suolalla. Laita pinjansiemenet, kaurahiutaleet, yrtit, leivät ja sitruunankuori tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi seokseksi.
Sekoita joukkoon hunaja ja oliiviöljy, sekoita tasaiseksi. Taputtele kuorrute lohen pinnalle.
Laita kala uunivuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa rosmariiniperunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät