Vihannespasta jogurttikastikkeella
Tarjoile pastaa ja vihanneksia herkullisen happaman kastikkeen kera.
Neljälle
- 4 annosta tagliatellea
- 2 tl voita
- 2 kypsää tomaattia
- 1 porkkana
- 100 g vihreitä papuja
- 2 avokadoa
- 2 tl sitruunamehua
- 1 hyppysellinen rouhittua pippuria
Jogurttikastike
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 2 tl sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta lävikössä. Sekoita voi pastaan ja pidä se lämpimänä. Sekoita jogurtti, sitruunamehu, suola ja pippuri kastikkeeksi. Laita kylmään tarjoiluun asti.
2. Kalttaa, kuori ja lohko tomaatit. Kuori ja viipaloi porkkana ohuiksi paloiksi juureskuorijan avulla. Keitä pavut lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Halkaise avokadot, poista kivet ja lohko hedelmäliha, purista niiden päälle sitruunamehua.
3. Asettele pastaa lämpimille, syville lautasille. Laita päälle tomaattia, papuja, porkkanaa ja avokadoa. Ripottele päälle rouhittua mustapippuria, tarjoile kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät