Viehkeä vattupiirakka
Kesällä herkutellaan vadelmilla. Pyöreillä piirakkapohjilla syntyy helposti ja kätevästi maukas herkku kahvipöytään.
Ainekset
- n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka
Pohja
- 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)
Täyte
- 100 g vadelmahilloa
- 2-3 dl vadelmia
- 2-3 dl karhunvadelmia
- 2 dl maitorahkaa tai maustettua rahkaa
- 2 dl kookosmaitoa
- 2 munaa
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ dl sokeria
- 1 dl kookoshiutaleita
Valmistusohje
Painele sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle hillo, vadelmat sekä rahka, johon on sekoitettu kookosmaito ja muna.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä paksumpi piirakka ja pidempi paistoaika.
VINKKI: Jos et saa karhunvadelmia, käytä piirakkaan n. 5 dl vadelmia. Myös mustikat, puolukat ja lakat sopivat. Kookosmaidon tilalla voi käyttää kermaa tai kermaviiliä
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti