Välimeren perunasalaatti – helppo perunasalaatti varhaisperunoista

Välimeren perunasalaatti
Helppo perunasalaatti vie matkalle Välimeren maihin. MTV

Ruokaisat salaatit maistuvat kesällä ja ne sopivat niin arkeen kuin juhlahetkiinkin. Perunasalaattia voit varioida mielin määrin oman maun mukaan ja lisäillä sinne itselle mieluisia aineksia. Tämä yksinkertainen salaatti vie makumatkalle Välimeren maihin.

  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • n. 700 g varhaisperunoita
  • vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 punasipulia renkaina
  • 100 g vihreitä oliiveja sitruunatäytteellä
  • 100 g paprikapestoa tai muuta pestoa
  • 100–200 g fetajuustoa tai salaattijuustoa

Koristeluun

  • basilikaa

Valmistusohje

  1. Keitä pestyt varhaisperunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä, valuta ja anna jäähtyä.
  2. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
  3. Kuori punasipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
  4. Valuta oliivit.
  5. Sekoita ainekset keskenään ja sekoita joukkoon pesto.
  6. Murusta viimeiseksi fetajuusto tai salaattijuusto.
  7. Tarkista maku.
  8. Koristele basilikalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.