Uunissa paahdettua siikaa ja uuniperunoita
Muistathan, että kalaa tulisi syödä kaksi kertaa viikossa. Kokeile kokki Oula Hännisen herkullista reseptiä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 4 kokonaista pikkusiikaa suomustettuna
- pala varsiselleriä
- pala chiliä
- 1 sipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- suolaa
- öljyä / voita
- sitruunan mehua
- 1 dl tomaattikuutioita
- 1 dl kurkkukuutioita
- 1 varsiselleri
- 1 fenkoli
- 1 sitruuna
- oliiviöljyä
- 4 isoa Rosamunda-perunaa
Valmistusohje
Kääri perunat folioon ja kypsennä 185-asteisessa uunissa noin tunti.
Tee siikoihin molemmille puolille kolme viiltoa nahkaan. Viipaloi varsiselleri, chili sekä sipulit. Sivele kaloihin tilkka öljyä ja hiero mausteet kalan sisä- ja ulkopuolelle. Laita kalat uunipellille ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 min. Voit kypsentää kalan myös grillivastusten alla.
Viipaloi varsiselleri, fenkoli ja sekoita ne tomaattien sekä kurkkujen kanssa. Mausta oliiviöljyllä sekä sitruunamehulla. Lisää lopuksi hieman hienonnettua tilliä. Tarjoile kalan ja uuniperunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti