Uunipaahdettua punajuurta
Julkaistu
Balsamicokastikkeella maustetut punajuuret ovat oiva lisäke punaiselle lihalle.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 kg pieniä punajuuria
- oliiviöljyä
- mustapippuria
- suolaa
- tuoretta tai kuivattua timjamia
- tummaa balsamicokastiketta
Valmistusohje
Kuori punajuuret ja leikkaa lohkoiksi. Kaada lohkot leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Valuta niille oliiviöljyä ja mausta suolalla, mustapippurilla sekä timjamilla.
Kypsennä lohkoja 200–asteisessa uunissa noin 20–30 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.
Valuta paahdetuille punajuurille tummaa balsamicokastiketta ja tarjoile esim. paistetun lohen tai punaisen lihan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät