Suklainen unelma
Ihanan makea suklaakääretorttu sopii jälkiruoaksi tai kahvipöytään.
Ainekset
- 4 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1/2 dl Ohrakasta
- 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 4 kpl liivatelehtiä
- 2 keltuaista
- 1/2 dl sokeria
- 2 tl vanilliinisokeria
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl ranskankermaa
- 1 sitruunan mehu
- 2 valkuaista
- 75 g cocktailkirsikoita
- 50 g taloussuklaata
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
Kypsennä 225–asteessa 8–10 minuuttia. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidulle leivinpaperille.
Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen, kylmään veteen.
Vaahdota keltuaiset ja sokerit. Sekoita keskenään tuorejuusto sekä ranskankerma ja lisää seos muna-sokerivaahtoon.
Liuota valutetut liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun ja lisää liivateseos muna-juustovaahtoon. Nostele viimeiseksi mukaan vaahdoksi vatkatut valkuaiset.
Anna täytteen hieman hyytyä ennen kuin levität sitä jäähtyneelle torttulevylle.
Ripottele täytteen päälle hienonnettuja cocktailkirsikoita ja rouhittua suklaata. Kääri torttu rullalle ja anna hyytyä jonkin aikaa ennen viipalointia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät