Suklaa-vaniljakääretorttu
Miksi valita, kun voi saada molemmat: suussasulava kääretorttu maistuu sekä vaniljalta että suklaalta!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 dl Ohrakasta
- ½ dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 ½ dl kuohukermaa
- 2 rkl sokeria
- 200 g tuorejuustoa esim. vaniljalla maustettua
- n. 1 dl Schwartau Samt - mansikka-vaniljahilloa
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne siivilän läpi kevyesti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Kypsennä 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa kypsä levy sokeroidun leivinpaperin päälle.
Täyte: Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon tuorejuusto. Levitä ensin ohut kerros hilloa jäähtyneelle torttulevylle ja hillon päälle tuorejuustotäyte. Rullaa torttu ja laita se hetkeksi jääkaappiin ennen viipalointia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät