Sellerileike
Ei tarvitse olla kasvissyöjä pitääkseen tästä ruoasta! Juuriselleri on aliarvostettu juures, jossa on paljon omaa makua, ja sen voi mainiosti tuplapaneerata. Tarjoile riisin ja vihannesten kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kokonainen juuriselleri
- 2 kananmunaa
- 1 dl jauhoja
- 1 dl korppujauhoja
- suolaa, pippuria
- voita, neutraalia öljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Puolita selleri, leikkaa terävällä veitsellä kaikki kuori pois. Viipaloi puolikkaat ohuesti.
2. Keitä vettä kattilassa, suolaa ja keitä selleriviipaleet pehmeiksi n. 5 minuuttia. Nosta ja anna kuivua talouspaperilla.
3. Vatkaa munat lautasella, laita jauhot toiselle lautaselle ja korppujauhot kolmannelle. Kasta selleriviipaleet ensin jauhoihin, sitten munaan ja lopuksi korppujauhoihin. Paista miedolla lämmöllä reilussa voissa ja öljyssä.
4. Nosta viipaleet ja valuta talouspaperilla.
5. Tarjoile vihannesten, kastikkeen ja riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät