Sari Essayahin perunalaatikko

perunalaatikko
Nappaa Sari Essayahin perunalaatikon ohje. Kuvituskuva. Shutterstock

Näin presidenttiehdokas Sari Essayah tekee perunalaatikon joulupöytäänsä.

Ainekset

  • 2 kg perunoita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 45 g voita
  • 8 dl maitoa
  • 2 tl suolaa
  • (2 rkl siirappia tarvittaessa)

Valmistusohje

Perunat keitetään kuorineen, ja kuoritaan lämpöisinä, survotaan huolella isossa kattilassa ja ripotellaan vehnäjauhot joukkoon. Sekoitetaan huolella ja jätetään imeytymään kannen alle yön yli (vähintään 6 tuntia) lämpöisessä paikassa esim. uunin pankolla – voi sekoittaa imeltymisen aikana pari kertaa. 

Löystyneeseen ja imeltyneeseen soseeseen lisätään voi, maito ja suola. Jos ei ole tarpeeksi makeutta, voi lisätä siirappia. 

Kaadetaan voideltuihin vuokiin, korkeintaan kolmasosa syvyydestä, koska ruoka voi kiehua uunissa helposti yli. 

Paistetaan uunissa n. 150 asteessa pari tuntia. 

  

 

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.