Pekka Haaviston joulupöydän lanttulaatikko

Lanttulaatikko Pekka Haavisto Antonio Flores
Lanttulaatikko on Pekka Haaviston ja hänen puolisonsa Antonio Floresin yksi joulupöydän suosikeista. Shutterstock/MTV

Tätä lanttulaatikkoa on syöty Pekka Haaviston joulupöydässä. Aiemmin sitä valmisti jo edesmennyt Pekan äiti. Lanttulaatikon voi tehdä tarvittaessa sekä maidottomana että gluteenittomana, riippuen ruokailijoiden ruokavaliosta.

  • Aktiivinen valmistusaika: 20min
  • Kokonaisvalmistusaika: 3h 20min
  • Annosmäärä: 8 annosta

Ainekset

  • 2 kg lanttuja
  • vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl mannasuurimoita tai korppujauhoja (gluteenittomia tarvittaessa)
  • 2 dl luomukermaa tai soijakermaa
  • 2-3 rkl siirappia
  • 1/2 tl inkiväärijauhetta
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl valkopippurijauhetta
  • voita tai maidotonta margariinia

Valmistusohje

  1. Kuori ja paloittele lantunpalat ja keitä vähässä vedessä. 

  2. Survo ja lisää mausteet.  

  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Maista suola ja lisää tarvittaessa.  

  4. Voitele uunivuoka ja kaada seos vuokaan. Tipauta päälle muutama voinokare ja ripottele korppujauhoja. 

  5. Anna laatikon hautua uunissa 100–150 asteessa 1–3 tuntia.   

Vinkki: Joululaatikot voi tehdä hyvissä ajoin ja pakastaa, niin jouluna voi vain levätä. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!