Pekka Haaviston joulupöydän lanttulaatikko
Tätä lanttulaatikkoa on syöty Pekka Haaviston joulupöydässä. Aiemmin sitä valmisti jo edesmennyt Pekan äiti. Lanttulaatikon voi tehdä tarvittaessa sekä maidottomana että gluteenittomana, riippuen ruokailijoiden ruokavaliosta.
- Aktiivinen valmistusaika: 20min
- Kokonaisvalmistusaika: 3h 20min
- Annosmäärä: 8 annosta
Ainekset
- 2 kg lanttuja
- vettä
- 2 tl suolaa
- 1 dl mannasuurimoita tai korppujauhoja (gluteenittomia tarvittaessa)
- 2 dl luomukermaa tai soijakermaa
- 2-3 rkl siirappia
- 1/2 tl inkiväärijauhetta
- 1/2 tl kanelia
- 1/2 tl valkopippurijauhetta
- voita tai maidotonta margariinia
Valmistusohje
Kuori ja paloittele lantunpalat ja keitä vähässä vedessä.
Survo ja lisää mausteet.
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Maista suola ja lisää tarvittaessa.
Voitele uunivuoka ja kaada seos vuokaan. Tipauta päälle muutama voinokare ja ripottele korppujauhoja.
Anna laatikon hautua uunissa 100–150 asteessa 1–3 tuntia.
Vinkki: Joululaatikot voi tehdä hyvissä ajoin ja pakastaa, niin jouluna voi vain levätä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät