14.8.2015. Kokeile salmiakkisuklaan ja vadelmien viettelevää yhdistelmää! Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras.
Tarvitset
- n. 10 pyöreää pientä piirasvuokaa, esim. irtopohja, silikoni tai folio (halkaisija n. 7-8 cm), tai 1 iso piirasvuoka (26-28 cm halkaisija)
Piiraspohjat
- 1 pkt Myllyn Paras Suklaa Piirakkataikinaa (380 g) tai Kauramurotaikinaa (400 g)
Kypsälle pohjalle
- n. 4 dl vadelma-punaherukkasurvosta
Täytevaahto
- 1 tlk vaahtoutuvaa kermaa (n. 2 dl)
- 1 tlk vaniljarahkaa tai -tuorejuustoa (200 g)
- 1 tl vaniljasokeria
- 50 g salmiakkisuklaata
Koristeeksi
- n. 3 dl vadelmia (ja punaherukoita)
- pieniä vadelman, herukan tai mintun lehtiä
- 50 g salmiakkisuklaata pieninä paloina
Valmistusohje
Jaa sulanut taikina voideltujen pienten piirasvuokien pohjille ja reunoille. Tai vaihtoehtoisesti käytä koko taikina yhteen isoon piirasvuokaan. Paista piiraspohjia 200-asteisen uunin keskitasolla 8-10 min (isoa piirasta n. 15 min alimmalla tasolla) kauniin värisiksi. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.
Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka tai tuorejuusto ja vatkaa vielä hetki. Mausta seos vaniljasokerilla ja veitsellä pieneksi pilkotulla salmiakkisuklaalla.
Survo vadelmat ja punaherukat. Levitä survosta nesteineen piiraspohjille ja lusikoi päälle täytevaahto. Koristele vadelmilla, herukan tertuilla, tuoreilla vihreillä lehdillä ja salmiakkisuklaapaloilla.
Vinkki: halutessasi voi jättää punaherukat pois ja käyttää enempi vadelmia tai laittaa punaherukoiden tilalle muita marjoja.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti