Geisha-punaherukkaleivokset
Punaherukasta ja Geisha-suklaasta syntyy vastustamaton yhdistelmä.
Piiraspohjat
- 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g) tai Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Kypsälle pohjalle
- n. 3 dl herukkasurvosta
Täytevaahto
- 1 tlk vaahtoutuvaa kermaa (2½ dl, esim. Flora Vispi)
- 1 tlk vaniljarahkaa (200 g)
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 Geisha-patukkaa
Koristeeksi
- herukoita terttuineen
- herukan tai mintun lehtiä
- 1 Geisha-patukka pieninä paloina
Valmistusohje
Tarvitset: 12 pyöreää pientä piirasvuokaa, esim. silikoni tai folio (halkaisija n. 7-8 cm), tai 1 iso piirasvuoka .
Jaa sulanut taikina pienten piirasvuokien pohjille ja reunoille. Tai vaihtoehtoisesti käytä koko taikina yhteen isoon piirasvuokaan. Paista piiraspohjia 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min (isoa piirasta n. 15-20 min alimmalla tasolla) kauniin värisiksi. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.
Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja vatkaa vielä kiinteäksi. Mausta seos vaniljasokerilla ja pienillä Geisha-patukan paloilla.
Mikäli marjasurvos on kiinteää, kypsiä piiraspohjia voi kostuttaa erikseen esim. mehulla. Levitä piiraille marjasurvosta ja sen päälle täytevaahto. Koristele herukan tertuilla, tuoreilla vihreillä lehdillä ja Geisha-patukan paloilla.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti