Runebergintortut
Runebergintortut ovat klassikkoleivonnaisia! Runebergin päivää vietetään taas keskiviikkona 5.2. Leivo perheellesi ja kavereille runebergintorttuja ja tarjoa hyvän kahvin kanssa.
12 kpl
- 200 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 1 dl täysruokosokeria, fariinisokeria tai kookospalmusokeria
- 2 munaa
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 dl korppujauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa tai kermaviiliä
- ½ tl manteliaromia
Pinnalle
- 150 g vadelmamarmeladia
- 3 dl tomusokeria
- 2 rkl vettä
Valmistusohje
Vaahdota voi ja sokerit keskenään.
Lisää munat yksitellen vatkaten.
Sekoita taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi maito tai kermaviili ja manteliaromi.
Jaa taikina voideltuihin Runebergin torttuvuokiin tai vaikkapa muffinivuokiin ja paista 175 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin puoli tuntia.
Jäähdytä.
Pursota torttujen keskelle vadelmamarmeladia.
Sekoita tomusokeri ja vesi keskenään paksuksi tahnaksi.
Pursota marmeladin ympärille.
Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät