Gluteenittomat mokkapalat
Mokkapalat ovat vuodesta toiseen suomalaisten suosikkileivonnaisia, ja mokkapalat gluteenittomina sopivat tarjottavaksi kaikille.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Pohja
- 2 munaa
- 3 dl sokeria
- 1 1/2 dl maitoa
- 4 1/2 dl Semper jauhoseosta
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl kaakaota
- 150 g juoksevaa margariinia
Kuorrute
- 3 1/2 dl tomusokeria
- 50 g (1/2 dl) juoksevaa margariinia
- 4 rkl kahvia
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Koristeluun
- kookoshiutaleita tai nonparelleja
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu rasva ja maito. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225 °C:ssa n. 15 minuuttia.
Sekoita kuorrutteen ainekset tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrute pohjan päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita tai nonparelleja. Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät