Mainos

Gluteenittomat mokkapalat

Mokkapalat ovat vuodesta toiseen suomalaisten suosikkileivonnaisia, ja mokkapalat gluteenittomina sopivat tarjottavaksi kaikille.

Pohja

  • 2 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 1 1/2 dl maitoa
  • 4 1/2 dl Semper jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl kaakaota
  • 150 g juoksevaa margariinia

Kuorrute

  • 3 1/2 dl tomusokeria
  • 50 g (1/2 dl) juoksevaa margariinia
  • 4 rkl kahvia
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • kookoshiutaleita tai nonparelleja

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu rasva ja maito. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 225 °C:ssa n. 15 minuuttia.

Sekoita kuorrutteen ainekset tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrute pohjan päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita tai nonparelleja. Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!