Runebergin mehevä kuivakakku

runeberginkuivakakku2 copy
Anu Heinaro

Runebergin kuivakakku on mehevä vaihtoehto perinteisille runebergintortuille. Kotitalouden lehtori Anu Heinaro vinkkaa ohjeen.

Ainekset

  • 150 g laktoositonta margariinia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 2 dl vehnäjauhoa (tai glut. jauhoseosta)
  • 1 ½ dl korppujauhoa (glut.) tai keksin muruja (glut.)
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3/4 dl laktoositonta kevytkermaa tai kasvijuomaa
  • 1 dl paistonkestävää vadelmamarmeladia

Pinnalle

  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl vettä

Valmistusohje

  1. Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri haarukkavatkaimella sekaisin. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna. Sekoita hyvin.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinan joukkoon. Sekoita hyvin haarukkavatkaimella.
  3. Kaada taikina n.1,5l vetoiseen voideltuun ja korppujauhotettuun (suorakaiteenmuotoiseen) vuokaan. 
  4. Vedä pintaan keskelle ura lusikalla ja laita paistonkestävää marmeladia uraan.
  5. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 30–40 min. Kokeile kypsyyttä tikulla. Jäähdytä.
  6. Kun kakku on täysin jäähtynyt, sekoita tomusokerista ja vedestä kuorrute. Voit tarvittaessa ohentaa kuorrutetta lisäämällä vettä tai paksuntaa sitä lisäämällä tomusokeria. 
  7. Laita kuorrute pursotuspussiin tai muovipussiin. Leikkaa pussi auki ja pursota kakun päälle ohuena nauhana haluamallasi tavalla.

 

Resepti: Anu Heinaro

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.