Koko Suomi leipoo: Marin vegaaninen Britakakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden seitsemännen jakson taitotehtävässä Mari leipoi vegaanisen britakakun mansikoilla ja punaherukoilla. Reseptin kakusta tulee 12 palaa.
- Ruokavalio: Vegaaninen, Maidoton, Kananmunaton
Pohja
- 3 dl Sirosokeria
- 1/4 tl Suolaa
- 150 g Sulaa rasvaa (vegaanista margariinia)
- 250 g säilyke kikherneitä soseena
- 1 rkl Vaniljasokeria
- 1 rkl Leivinjauhetta
- 6 dl Vehnäjauhoa
- 3 dl Maustamatonta vissyä
- vuokaspraytä voiteluun
Marenki
- 140 g Säilyke kikherneiden lientä eli Aqua fabaa
- 2 dl Sirosokeria
- 1 tl Sitruunamehua
- 1 dl Kuorellisia mantelilastuja
Täyte ja koristelu
- 4 dl Vaahtoutuvaa soijakermaa
- 1.5 L Tuoreita kotimaisia mansikoita
- ¼ L tuoreita punaherukoita (pakasteet käy myös)
- maun mukaan sokeria kerman makeutukseen
Punaherukka siirappi
- 1.5 dl Punaherukkamehu (vahvaa ja mielellään makeuttamatonta)
- 0.5 dl Sokeria
Valmistusohje
1. Laita uuni lämpenemään kiertoilmalle 170 asteeseen. Laita kahteen 24cm irtopohjavuokaan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat vuokasprayllä.
2. Erottele kikherheet liemestä ja soseuta oikea määrä herneitä sauvasekoittimella.
3. Sulata rasva mikrossa. Sekoita kulhossa rasva, sokeri, suola, kikhernesose ja vaniljasokeri. Anna seistä noin 5 minuuttia, kunnes sokeri on sulanut. Tässä välissä laita yleiskoneeseen kikherneiden liemi vatkautumaan vispilällä ja lisää siihen vähitellen sokeria vaahtoutumisen aikana.
4. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään toisessa kulhossa ja laita puolet seoksesta rasvasokeriseoksen sekaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot seokseen ja viimeiseksi vissy varoen, ettei kuplat pääse karkaamaan taikinasta. Levitä taikina kahteen vuokaan tasaisesti ja levitä valmis marenki tasaisesti molempien taikinapohjien päälle ja mantelilastut molempien pohjien päälle takaisesti.
5. Paista kiertoilmalla uunissa 170 asteessa noin 30-35min, kunnes tikkuun ei jää taikinaa kokeiltaessa. Aqua faba marenki ei kovetu niin kovaksi kuin ranskalainen marenki.
6. Laita punaherukka siirapin ainekset pieneen kattilaan ja keitä n.15 min kunnes seos on siirappimaista. Anna siirapin jäädä jäähtymään.
7. Poista muutamaa kaunista mansikkaa lukuun ottamatta mansikoista kannat ja pilko ne viipaleiksi. Vatkaa soijakerma vaahdoksi ja mausta sokerilla maun mukaan. Laita kerma pursotuspussiin ja jääkaappiin odottamaan koristelua.
8. Ota valmiit kakkupohjat uunista ja laita ne jäähtymään pikajäähdyttimeen. Kasaa kakut kakkualustalle niin, että väliin tulee n 2/3 mansikoista, punaherukoista ja kermasta. Laita toinen kakkupohja päälle ja koristele kauniisti marjoilla, kermalla ja herukkasiirappiraidoilla.
9. Säilytä kakku kylmässä, mutta tarjoile mahdollisimman pian kauniilta kakkujalustalta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti