Rukiiset tai lehtevät sydämet
Päällysteet paistetaan näissä suolaisissa ”leivoksissa” uunissa, ja kasvisten tilalla voi käyttää savulohta, katkarapuja, kanaa tai kinkkua.
25 kpl
- 1 pkt Myllyn Paras Ruistaikinaa (500 g) tai Voitaikinaa (500 g)
Täyte
- 100 g mangochutneytä
- 2-3 punasipulia renkaina
- 100 g mangoa viipaleina
- 200 g artisokansydämiä tai oliiveja
- 1 tl yrttisuolaa
- 2 tl roseepippuria
- ½ dl silputtua tuoretta rosmariinia
- 200 g kevyttä fetajuustoa tai kreikkalaistyyppistä salaattijuustoa (rasvaa n. 10 %)
- 150 g voimakkaan makuista raastettua kevytjuustoa (rasvaa n. 17 %)
Valmistusohje
Kauli ruistaikina ohueksi tai voitaikina 1/3 pidemmäksi. Ota taikinasta muotilla sydämiä, halkaisijaltaan noin 8 cm. Asettele ne leivinpaperoidulle uunipellille.
Levitä sydämille mangochutneyta ja muut täytteet. Ripottele pinnalle hiukan juustoraastetta. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.
VINKKI: Valmista samalla ohjeella Lehteviä Kana-fetasydämiä. Korvaa artisokansydämet paistetuilla broilerisuikaleilla.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti